0

Šesta generacija Opel Corse u završnoj fazi testiranja

Šesta generacija Opel Corse sprema se za svoj debi ove jeseni dok prototipovi polako završavaju svog obimni program testiranja

Foto: Opel

Foto: Opel

Dok se novi model stvara uz pomoć najnovijih, najbržih i najefikasnijih metoda virtuelnog razvoja, Opelovi inženjeri su ga sada dovezli na uobičajena mesta gde se ovaj model testira, podešava i usavršava u uslovima stvarnog okruženja.

pročitaj još

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Od januara, Opelovi ekspertski inženjeri za šasiju, pogonske jedinice, elektroniku, osvetljenje i ostale sisteme koriste dugu, polarnu zimu u Švedskoj pokrajini Lapland za intenzivna testiranja na vrlo niskim temperaturama na zamrznutim jezerima i putevima koji su prekriveni snegom.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Tokom noćnih test vožnji na ovalu i stazama za testiranje upravljanja i komfora u Dudenhofen test centru, Opelovi inženjeri su takođe bili zahvalni na zavidnoj snazi novih prednjih svetala Corse. Dugački pravci su služili da se nova generacija spremi za vožnju na autobanu, gde je Opel postavio vrlo visoke standarde za upravljanje.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Nakon što je završila sve testove za autoban, nova Corsa može da se okupa – prolaskom kroz vodu različitih dubina, a u ovom slučaju minimalna dubina je 25 cm. Iako automobil stvara veliki talas ispred sebe, vodi nije dozvoljeno da uđe u vozilo; motor ne sme da ,,udahne‘‘ bilo kakvu vodu, elektronski sistem i svi delovi moraju da ostanu zaštićeni od talasa.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Kupci sada mogu da očekuju veoma zabavnu i efikasnu Corsu. Zahvaljujući inženjeringu sa lakšim materijalima, nova generacija bestselera – sada sa više od 13,6 miliona prodatih jedinica i pet generacija od 1982 – lakša je za 10 procenata od prethodnog modela.

  Izvor: PR Opel Srbija

  chats-viber-ts

  Tagovi: corsa, noviteti, opel, testiranje