0

PREKO MILION KILOMETARA: Novi Land Rover Defender na testiranjima

Naslednik kultnog terenca Land Rover Defender uskoro se i zvanično očekuje, a u međuvremenu, prototipovi su prevalili preko milion kilometara na najtežim terenima

Foto: Land Rover

Foto: Land Rover

Krajem ove godine, Land Rover će i zvanično predstaviti naslednika legendarnog terenca Defender, koji bi, kako sve upućuje, trebalo da ponese isto ime. U međuvremenu, prototipovi naslednika uveliko „špartaju“ najtežim svetskim rutama, kako bi novitet opravdao ime i bogato off-road nasleđe.

pročitaj još

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Prema zvaničnim informacijama, do sada je prevaljeno oko 1,2 miliona kilometara, a između ostalog, Land Rover je jedan prototip ustupio i Tusk Trust organizaciji koja se bavi očuvanjem i zaštitom slonova na prostoru Afrike, pre svega Kenije, koja će u realnim uslovima rezervata od 14.000 hektara, testirati novi Defender.

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Interesantno je da je Land Rover objavio i “mapu” testiranja prototipova gde ne samo što su navedene lokacije, već i šta je tačno testirano na pomenutom “poligonu”. Većina testova urađena je na evropskom kontinentu, dok su “preskočene” samo Južna Amerika i Australija.

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Kako je ranije najavljeno, novi Defender će se proizvoditi u potpuno novoj Land Roverovoj fabrici u Slovačkoj, koja je koštala preko milijardu evra. Ipak, u cilju očuvanja tradicije „britanskog“ terenca, u Land Roveru navode da je kompletan dizajn i razvoj rađen u sedištu kompanije, u Gaydonu.

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: afrika, defender, land rover, noviteti, prototip, testiranje