0

NEW YORK AUTO SHOW 2019: Mercedes-AMG GLC 63

Mercedes je na Salonu automobila u Njujorku predstavio i unapređenu AMG verziju modela GLC 63, koji je ujedno i novi rekorder na Nurburgring Nordschleife stazi u klasi SUV vozila

Foto: Mercedes

Foto: Mercedes

U odnosu na „obični“ GLC, AMG verzija se može pohvaliti znatno agresivnijim vizuelnim nastupom, velikim točkovima od 20 inča, novim LED svetlosnim grupama, kao i velikim difuzorom vazduha pozadi iz kog „izbijaju“ trapezoidne izduvne cevi.

pročitaj još

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Ispod haube nalazi se dobro poznati 4,0-litarski V8 biturbo koji u slabijoj verziji oslobađa 475 konjskih snaga i 650 Nm dok snažnija jedinica, koja se ugrađuje u GLC 63 S, raspolaže sa čak 510 „konja“ i jednako impresivnih 700 Nm obrtnog momenta.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Snaga se preko 9-stepenog automatskog menjača šalje na sva četiri točka u sklopu Mercedesovog 4MATIC sistema, a prema fabričkim podacima, ubrzanje do 100 km/h traje svega 3,8 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 280 km/h (podaci za GLC 63 S verziju).

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Mercedes je unapredio i sistem ogibljenja, te su sada tu novi adaptivni amortizeri kao i unapređen sistem vazdušnog oslanjanja, a tu su i snažne 6-klipne kočione čeljusti kao i elektronski kontrolisan „šper“ diferencijal.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: amg, biturbo, glc 63, mercedes, noviteti, v8