0

NAJBRŽI DO SADA: Aston Martin DBS Superleggera Volante

Model DBS Superleggera Volante ujedno je i najbrži kabriolet kojeg je Aston Martin ikada predstavio, sa maksimalnom brzinom od 340 km/h koju obezbeđuje snažni V12 biturbo motor od 725 “konja”

Foto: Aston Martin

Foto: Aston Martin

Aston Martin je upravo predstavio najbrži kabriolet u svojoj dugogodišnjoj istoriji – model DBS Superleggera Volante, koji prema fabričkim podacima, dostiže brzinu od čak 340 kilometara na čas, što je identično DBS Coupe verziji.

pročitaj još

  Foto: Aston Martin

  Foto: Aston Martin

  Za pogon je zadužen već dobro poznati 5,2-litarski V12 motor od 725 konjskih snaga i 900 Nm obrtnog momenta, koji preko 8-stepenog ZF menjača snagu šalje na zadnje točkove, a omogućava da DBS Superleggera Volante do 100 km/h stigne za 3,6 sekundi (dve destinke sporije od kupea).

  Foto: Aston Martin

  Foto: Aston Martin

  Imajući u vidu da je reč o kabrioletu, nije čudo što je masa za 170 kg veća u odnosu na kupe (ukupno 1863 kg), a kako u Aston Martinu navode, sam krov Volante verzije najsavršeniji je platneni krov koji je ova kompanija ikada proizvela, sa čak 8 slojeva izolacije, koji se u potpunosti rasklapa za 14 sekundi.

  Foto: Aston Martin

  Foto: Aston Martin

  Veća ekskluzivnost kabrioleta za sobom povlači i osetno veću cenu, koja u slučaju DBS Superleggera Volante iznosi 295.500 evra, što je za oko 26.000 evra više u odnosu na DBS Superleggera Coupe. Prve isporuke zakazane su za jesen ove godine.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: aston martin, dbs superleggera volante, kabriolet, noviteti