0

Odobreno finansiranje za više od 170 vozila u vrednosti od preko pet miliona evra

Sajamska akcija kompanija S-Leasing i S-Rent, koja još uvek traje, i to do kraja maja, za dosadašnji rezultat ima finansiranje više od 170 vozila u vrednosti od oko 5,5 miliona evra

Foto: Aleksandar Savin

Foto: Aleksandar Savin

Kompanije S-Leasing i S-Rent su tokom 10 dana ovogodišnjeg 54. Međunarodnog salona automobila u Beogradu odobrili finansiranje više od 170 vozila, približne vrednosti od 5,5 miliona evra. Pored toga, zahtevi za još 120 vozila u iznosu od oko 3,5 miliona evra su trenutno u različitim fazama obrade, a akcija traje do kraja maja.

pročitaj još

  Najviše su bili traženi brendovi BMW, Toyota, Fiat, Škoda, Range Rover, Mazda i Honda, a prosečna vrednost finansiranog vozila je oko 32.000 evra. Šezdeset odsto vozila finansirano je putem finansijskog lizinga, preko kompanije S-Leasing, dok se 40 odsto klijenata opredelilo za zakup, preko S-Rent-a.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  „Na ovogodišnjem Salonu smo imali više korisnika zakupa u odnosu na prethodne sajamske manifestacije, zahvaljujući S-Rent-ovoj sajamskoj pogodnosti osiguranja bez učešća u šteti, što je akcija koju sprovodimo u saradnji sa AMS Osiguranjem. Prema informacijama o zainteresovanosti za finansiranje vozila, koje nam dostavljaju trgovci s kojim sarađujemo, očekujemo da će rezultati prodaje na ovom Salonu biti najbolji u poslednjih nekoliko godina“, ističe Rastislav Drljić, direktor Direkcije prodaje u kompanijama S-Leasing i S-Rent.

  Između ostalog, S-Rent po prvi put nudi uslugu zakupa putničkih i lakih komercijalnih vozila, u čiju mesečnu ratu su uključeni troškovi registracije, osiguranja, pneumatika i održavanja automobila.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Prednost ovakvog načina zakupa je fleksibilnost koja se nudi klijentima u pogledu obima dodatnih usluga koje žele da budu uključene u ratu i perioda zakupa. Pored toga, kupcima automobila preko S-Rent-a je Kasko osiguranje, bez učešća u šteti, dve godine uključeno u mesečnu zakupninu, za vozila vrednosti do 25.000 evra.

  Da podsetimo, finansijski lizing predstavlja dugoročno finansiranje vozila koje klijenti u svojim knjigama vode kao osnovno sredstvo. PDV se plaća na početku i zaduženje se prikazuje u Kreditnom birou. Zakup predstavlja dugoročni zakup vozila, a klijent rate zakupa knjiži kao trošak u svojim knjigama. PDV se plaća uz svaku ratu.

  S-Leasing i S-Rent, članice Erste Grupe, su u proteklih više od deceniju i po rada sklopili oko 25.000 ugovora i finansirali predmete lizinga u ukupnoj vrednosti od više od 700 miliona evra, za više od 12.000 klijenata.

  Izvor: PR S-Leasing i S-Rent

  chats-viber-ts

  Tagovi: domaće, finansiranje, s-leasing, s-rent, sajamska akcija