0

NEW YORK AUTO SHOW 2019: Subaru Outback

Nova, šesta generacija Subaruovog kultnog off-road karavana Outback upravo je predstavljena na Salonu automobila u Njujorku

Foto: Subaru

Foto: Subaru

Subaru je na Salonu automobila u Njujorku predstavio novu, šestu generaciju popularnog modela Outback, koji je zapravo tzv. off-road karavan verzija limuzine Legacy, nedavno prikazane na Salonu automobila u Čikagu.

pročitaj još

  Foto: Subaru

  Foto: Subaru

  Novi Outback se može pohvaliti i novim 2,4-litarskim turbo benzincem od 260 konjskih snaga, koji će verovatno biti i najpopularniji izbor na severnoameričkom tržištu. Pored njega, tu je i dobro poznati 2,5-litarski bokser od 180 KS, a uz obe verzije, isporučuje se 8-stepena CVT transmisija.

  Foto: Subaru

  Foto: Subaru

  Kao i Legacy, i novi Outback je baziran na najnovijoj SGP platformi (Subaru Global Platform), zahvaljujući kojoj je novi Outback za čak 70 procenata krući na uvijanje u odnosu na aktuelni model, uz osetno robustnije oslanjanje i povećanu pasivnu bezbednost prilikom čeonog sudara.

  Foto: Subaru

  Foto: Subaru

  Enterijer je obogaćen infotejnment sistemom sa displejem dijagonale 11,6 inča, vertikalne orijentacije, poput Tesla automobila, koji se serijski isporučuje u svim verzijama, osim osnovne. Za sada nije poznato da li će novi Outback dolaziti u Evropu i kada, kao ni kolika je njegova početna cena na američkom tržištu.

  Foto: Subaru

  Foto: Subaru

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bokser, karavan, noviteti, offroad, outback, saloni, subaru