0

NEW YORK AUTO SHOW 2019: Nissan GT-R 50th Anniversary

Nissan je u Njujorku predstavio GT-R u unapređenom NISMO izdanju, ali i GT-R koji obeležava 50 godina od predstavljanja prve generacije ovog kultnog japanskog automobila

Foto: Nissan

Foto: Nissan

Nakon što je prikazao model 370Z kojim obeležava pola veka od predstavljanja prvog sportskog „Z“ modela, Nissan je na Salonu automobila u Njujorku predstavio i supersportski GT-R 50th Anniversary, koji proslavlja jubilarnih 50 godina od pojavljivanja ovog kultnog japanskog sportskog modela.

pročitaj još

  Foto: Nissan

  Foto: Nissan

  Automobil je u Bayside Blue plavoj boji , istoj onoj koju je nekada „nosio“ legendarni GT-R R34, a koja je „penzionisana“ 2002. godine. Tu su novi naplaci, unapređen kočioni sistem i oslanjanje, a karoserija vozila „ukrašena“ je tzv. belom trkačkom štraftom uz neizbežne 50th Anniversary natpise na automobilu.

  Foto: Nissan

  Foto: Nissan

  Ispod haube i dalje se nalazi 3,8-litarski twin-turbo benzinac koji sada oslobađa 565 konjskih snaga i 633 Nm obrtnog momenta, dok se u NISMO verziji, koja je takođe izložena na Salonu automobila u Njujorku, „krije“ motor od 600 „konja“ i 652 Nm.

  Foto: Nissan

  Foto: Nissan

  Ono što u Nissanu navode jeste i unapređen softver, naročito u sportskom „R“ režimu rada, ali ne samo motora, već i transmisije, koja sada dozvoljava nešto agresivnije promene stepena prenosa naniže, uz odabir „brzine“ čak i prilikom aktiviranja ABS sistema.

  Foto: Nissan

  Foto: Nissan

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 50th anniversary, gt-r, nismo, nissan, noviteti, saloni