0

AUTO SHANGHAI 2019: Lotus Evora GT4

Lotus je na Salonu automobila u Šangaju predstavio trkačku verziju modela Evora, i to u GT4 specifikaciji

Foto: Lotus

Foto: Lotus

Kinesko tržište automobila sve je profitabilnije, čak i za proizvođače sportskih automobila, te je Lotus iskoristio Salon automobila u Šangaju da predstavio svoj model Evora u trkačkoj GT4 specifikaciji, ukrašen bojama zastava Velike Britanije i Kine.

pročitaj još

  Foto: Lotus

  Foto: Lotus

  Pomenuti automobil baziran je na Evora GT430 verziji, a pokreće ga 3,5-litarski V6 benzinac koji oslobađa oko 450 konjskih snaga i 510 Nm obrtnog momenta. Sve to, uz relativno malu masu od svega 1200 kilograma što obećava i vrhunske performanse.

  Foto: Lotus

  Foto: Lotus

  Kako i dolikuje trkačkim automobilima, na njemu se nalaze točkovi sa centralnom navrtkom, „obuveni“ u slik pneumatike. Pozadi je veliki karbonski spojler, kao i veliki difuzor vazduha, dok se na krovu nalazi karbonski usisnik vazduha.

  Foto: Lotus

  Foto: Lotus

  Spartanskim enterijerom dominira veliki sigurnosni „kavez“, a tu je i trkačko sedište OMP sa sigurnosnim pojasem „u šest tačaka“, dok se ispred nalazi upravljač, nalik na one iz Formule 1. Tu su još i neizbežni prekidač za prekid rada motora, kao i aparat za gašenje požara.

  Foto: Lotus

  Foto: Lotus

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: evora, gt4, lotus, noviteti, saloni