0

MOL Grupa ulazi u posao reciklaže plastičnih masa kupovinom Aurora Grupe

MOL Grupa objavila je da je potpisala ugovor o kupoprodaji sa Aurorom, kompanijom koja proizvodnju zasniva na reciklaži plastike, smeštenu u blizini pogona automobilske industrije i klastera za konverziju plastike u Baden-Wurttembergu, u Nemačkoj

Foto: MOL

Foto: MOL

Aurora je nemačka kompanija srednje veličine, sa sedištem u Neuensteinu, sa jedinstvenim konceptom zatvorene petlje koji minimizira otpad i podrazumeva prikupljanje postindustrijskog plastičnog otpada, njegovu preradu za  upotrebu u automobilskoj i drugim industrijama. Portfolio kompanije uglavnom se sastoji od inženjerske plastike i polipropilenskih jedinjenja zasnovanih na reciklaži.

pročitaj još

  MOL će, ovom investicijom, biti u mogućnosti da ponudi širok asortiman visoko kvalitetnih poliamidnih, polipropilenskih i drugih elemenata zasnovanih na reciklaži, dopunjavajući svoj postojeći portfolio polipropilena i polietilena. Uzimajući u obzir Aurorinu ekspertizu i koncept zatvorene petlje, MOL će omogućiti korisnicima da na efikasan način dostignu veći sadržaj recikliranog materijala u svojim krajnjim proizvodima.

  Foto: MOL

  Foto: MOL

  „U skladu sa našom MOL 2030 strategijom, došli smo do ostavrenja još jednog cilja na našem putu transformacije kako bismo postali vodeći igrač u hemijskoj industriji u regionu Srednje i Istočne Evrope. Ovo partnerstvo  omogućiće nam da rastemo i dodamo vrednost našem petrohemijskom biznisu, kao i da uvećamo svoj uticaj na tržištu dobavljača automobilske industrije. Planiramo da iskoristimo snagu našeg integrisanog poslovnog modela, zadržavajući fleksibilnost Aurore kao nezavisnog proizvođača. Istovremeno, Aurorin proizvodni profil dopunjava naše inicijative u sektoru recikliranja i potvrđuje našu posvećenost održivosti i cirkularnoj ekonomiji”, rekao je Ferenc Horvath, izvršni potpredsednik Downstream divizije MOL Grupe.

  „Zadovoljstvo nam je što smo uspešno realizovali značajnu investiciju na putu rasta petrohemije i još jedan cilj iz Strategije MOL Grupe. Radujemo se budućoj saradnji sa našim novim partnerima i čvrsto verujemo u budući uspeh Aurore kao dela MOL Grupe”, izjavio je Dr György Bacsa, viši potpredsednik za strateške operacije i korporativni razvoj MOL Grupe.

  Foto: MOL

  Foto: MOL

  „U MOL Grupi, pronašli smo partnera sa istom težnjom za održivim razvojem i inovacijama kao što mi imamo u Aurori. Uvereni smo da je MOL idealan partner za našu kompaniju kako bi još intenzivnije unapredili naše ambiciozne ciljeve u pogledu održivosti i zaštite životne sredine. Kao deo MOL Grupe, jednog od vodećih evropskih dobavljača polimera, Aurora će nastaviti da proširuje svoju ekspertizu u obradi inženjerske plastike. Naš širok asortiman održivo izrađenih proizvoda i dugogodišnje iskustvo MOL-a omogućiće nam da intenzivnije radimo na zaštiti sirovina i smanjimo uticaj na životnu sredinu. Zajedno sa MOL-om, nastavićemo Aurorin uspeh i još više ubrzati naš rast”, izjavio je osnivač i član Upravnog odbora Aurore, Gerhard Schweinle.

  Jedan od temelja Strategije 2030 MOL Grupe je proširenje petrohemijskog lanca vrednosti. U vezi sa tim, MOL planira da do kraja naredne decenije uloži oko 4,5 milijardi dolara u projekte petrohemije i hemije. Prerada i recikliranje su među ključnim oblastima definisanim MOL-ovom Strategijom 2030, a automobilska industrija je strateški sektor gde i MOL i Aurora prepoznaju rastuću tražnju za recikliranim materijalima.

  Izvor: PR MOL Srbija

  chats-viber-ts

  Tagovi: aurora, mol, plastika, reciklaža, svet