0

AUTO SHANGHAI 2019: Audi AI:ME

Na Salonu automobila u Šangaju, Audi će predstaviti koncept kompaktnog električnog automobila po imenu AI:ME, koji poseduje i sistem autonomne vožnje Nivoa 4

Foto: Audi

Foto: Audi

Budućnost automobilske industrije, barem neka dogledna, očigledno leži u električnim vozilima sposobnim za autonomnu vožnju. Samim tim, ne čudi što se sve veći broj proizvođača odlučuje da predstavi svoje viđenje prevoza sutrašnjice.

pročitaj još

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Na Salonu automobila u Šangaju, Audi je prikazao koncept po imenu AI:ME, koji predstavlja kompaktni električni automobil sa sistemom autonomne vožnje Nivoa 4, koji bi po veličini trebalo da odgovara aktuelnom A3, a nastavlja ideju prvi put demonstriranu 2017. godine konceptom Aircon.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Za pogon je odabran elektromotor od oko 170 konjskih snaga, koji pokreće zadnje točkove, a električnom energijom se napaja iz litijum-jonskih baterija, kapaciteta 65 kWh, integrisanih u pod vozila.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Enterijer je, kao po običaju kada su koncepti u pitanju, prilično futuristički, a odlikuje ga široki displej ispod vetrobranskog stakla, na vrhu armaturne table, koji je moguće „kontrolisati“ pokretima ruke pa čak i pogledom, pomoću kamera koje prate pokrete oka.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: ai:me, audi, ev, koncept, noviteti, saloni