0

AMERIČKA REVOLUCIJA: Prve fotografije novog Chevrolet Corvette C8! (VIDEO)

Prvi Corvette koji će, umesto tradicionalnog V8 motora napred, agregat imati iza kabine, upravo je i zvanično potvrđen od Chevroleta setom prvih fotografija “maskiranog” prototipa

Foto: Chevrolet

Foto: Chevrolet

Chevrolet je danas, napokon, zvanično potvrdio postojanje nove, C8 generacije kultnog modela Corvette, koji bi u po prvi put trebalo da ima pogonsku jedinicu centralno smeštenu, iza kabinskog prostora, umesto dosadašnjeg velikog V8 motora napred.

pročitaj još

  Foto: Chevrolet

  Foto: Chevrolet

  Američki proizvođač je objavio i prve fotografije ovog automobila, doduše, još uvek maskiranog, a kako je najavljeno, zvaničan debi Corvette C8 bi trebalo da ima 18. jula, na specijalno upriličenom događaju.

  Foto: Chevrolet

  Foto: Chevrolet

  Iako za sada nema zvaničnih potvrda što se tiče motora, gotovo da je sigurno da će se iza kabine naći neka verzija aktuelnog 6,2-litarskog atmosferskog V8 LT agregata, koja bi trebala da u serijskoj verziji oslobađa barem 500-550 konjskih snaga.

  Foto: Chevrolet

  Foto: Chevrolet

  Nešto kasnije, trebalo bi da se pojavi i novi V8 agregat, kako u atmosferskoj, tako i u turbo verziji, koja bi se ugrađivala u budući ZR1, a oslobađao bi oko 750 „konja“. Čak se „šuška“ da Chevrolet ozbiljno razmišlja i o hibridnoj verziji sa ukupnom snagom od gotovo 1000 KS!

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: chevrolet, corvette c8, noviteti, v8