0

DA LI JE ISTINA: PSA grupacija kupuje Jaguar i Land Rover!?

Sve su učestalije glasine da bi francuski automobilski gigant PSA grupacija mogla da preuzme ili se “spoji” sa premijum brendovima Jaguar i Land Rover, koji sada posluju u okviru indijskog Tata Motorsa

Iako se o ovome već neko vreme “šuška”, zvanično potvrde da PSA grupacija namerava da od Tata Motorsa otkupi Jaguar i Land Rover, za sada još uvek nema.

 

Foto: Peugeot

Foto: Peugeot

Međutim, Carlos Tavares, šef PSA grupacije je ovih dana izjavio da je francuski gigant zainteresovan za preuzimanje ili spajanje sa JLR brendovima, pod uslovom da neće uticati na poslovanje PSA grupe, odnosno Peugeota, Citroena, DS-a i od nedavno, Opela.

Foto: Jaguar Land Rover

Foto: Jaguar Land Rover

Premijum brendovi su upravo ono što nedostaje trenutno PSA grupi (ako ne računamo DS brend, koji je tek u povoju, nastao na osnovu Citroena), te bi svakako bili dobrodošli u poslovanju.

Foto: Jaguar Land Rover

Foto: Jaguar Land Rover

S druge strane, Jaguar Land Rover je samo u zadnja tri meseca 2018. zabeležio gubitak u iznosu od 4,4 milijarde dolara, što je najveći pad u poslovanju na korporativnom tržištu Indije, te bi „spas“ pod okriljem velike, finansijski solidne grupacije možda i bilo pravo rešenje.

Đorđe Pavićević/TopSpeed

chats-viber-ts

Tagovi: jaguar, kupovina, land rover, psa grupa, svet, tata motors