0

ISTO, SLIČNO, DRUGAČIJE: Stiže i Mercedes-AMG CLA 35

Nakon predstavljanja A-klase u A 35 AMG sedan verziji, Mercedes najavljuje i debi CLA 35 AMG modela, koji će se, kako tvrde u Štutgartu, ipak razlikovati od nedavno predstavljene limuzine

Foto: Mercedes

Foto: Mercedes

Iz Mercedesa, tačnije njegovog sportskog ogranka AMG, stiže prva tizer fotografija i ujedno najava za novi model – CLA 35 AMG, koji će do pojave ultimativnog CLA 45 AMG od 400 „konja“, biti najsnažniji predstavnik CLA porodice.

pročitaj još

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Sada ste verovatno već zbunjeni jer znate da je Mercedes nedavno već predstavio A-klasu u A 35 AMG sedan izdanju, pa čemu onda sada i CLA u AMG izdanju, kada su to gotovo isti automobili!? Pa, u Mercedesu tako ne misle, jer će CLA 35 AMG biti nešto „luksuzniji“ i „uglađeniji“ od A 35 AMG sedana, a ujedno, sa svojih 4549 milimetara dužine, i za 139 mm duži od njega.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Pogonska jedinice biće identična, što će reći 2,0-litarski turbo benzinac od 305 konjskih snaga i 400 Nm obrtnog momenta. Maksimalna brzina biće limitirana na 255 km/h, ali će ubrzanje do 100 km/h verovatno biti nešto slabije od 4,7 sekundi, koliko treba A 35 AMG, budući da je CLA 35 AMG nešto teži automobil. Tu je i 4MATIC sistem pogona na sva četiri točka kao i 7-stepeni DCT menjač sa dvostrukim kvačilom.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 4matic, amg, cla 35, mercedes, noviteti, turbo