0

POVRATAK POZNATOG IMENA: Ford najavio krosover Puma

Staro ime, potpuno novi model – Ford planira ovog leta predstavi novi kompaktni krosover na bazi Fieste, koji će poneti ime Puma

Foto: Ford

Foto: Ford

Nakon što je predstavio novu generaciju modela Kuga, a ujedno potvrdio i sportski SUV pod imenom Mach 1, Ford je najavio i povratak modela Puma, ovaj put u formi subkompaktnog krosovera, baziranog na platformi Fieste, koji bi trebalo da bude predstavljen ovog leta.

pročitaj još

  Iako se isprva pretpostavljalo da će novi krosover zameniti dosadašnji Ecosport, u Fordu je odlučeno da na tržištu ima mesta za oba modela, s tim da će Puma biti sportski orijentisana, sa trocilindarskim 1.0 EcoBoost turbo benzincem i 48-voltnim elektro-sistemom, koji će pružiti čak 155 konjskih snaga.

  Foto: Wikipedia

  Foto: Wikipedia

  Naziv Puma nije nepoznat ljubiteljima Forda, budući da ga je od 1997. do 2002. godine nosio kompaktni kupe sa dvoja vrata, takođe napravljen na bazi tadašnje Fieste. Nažalost, iako se očekivalo da će potražnja za njim biti velika, nije naišao dobar odziv od strane kupaca te je model ugašen nakon samo jedne generacije.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: fiesta, ford, krosover, noviteti, puma