0

STIŽE 2021. GODINE: Ovako će izgledati Alfa Romeo GTV

Za dve godine, Alfa Romeo ponuda biće bogatija za sportski kupe legendarnog imena GTV, čija je skica ovih dana dospela i na Internet

Foto: ClubAlfa

Foto: ClubAlfa

Velika „ofanziva” u kojoj se trenutno nalazi Alfa Romeo, nije se završila modelima Giulia i Stelvio, naprotiv, oni su tek početak. Kako su iz Alfe svojevremeno najavili, ubrzo bi trebalo da se pojavi i sportski kupe, legendarnog imena GTV, čiji je crtež nedavno “procurio” na Internet prilikom jedne od zvaničnih prezentacija ovog brenda.

pročitaj još

  Foto: ClubAlfa

  Foto: ClubAlfa

  Kao što se sa ovog crteža može videti, profil vozila prilično je sličan renderu kojeg je Alfa Romeo prošle godine objavio, najavljujući svoju petogodišnju strategiju koja podrazumeva nekoliko novih modela, uključujući čak i dva SUV-a koji će se pozicionirati ispod aktuelnog Stelvia.

  Foto: ClubAlfa

  Foto: ClubAlfa

  Model GTV, koji se očekuje 2021. godine, trebalo bi da bude baziran na popularnoj limuzini Giulia, a kako je najavljeno, koristiće hibridni pogon i biti ponuđen u ultimativnom Quadrifoglio izdanju. To znači da će se ispod haube naći snažni 2,9-litarski V6 twin turbo od preko 600 “konja”, dok će se snaga prenositi na sva četiri točka.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: alfa romeo, gtv, kupe, noviteti, v6