0

ESPORT BALKAN CUP: Održano prvo takmičenje u simulacijama vožnje na Balkanu! (VIDEO)

Poslednjeg dana na Salonu automobila u Beogradu, održan je eSport Balkan Cup - prvo takmičenje u simulacijama vožnje na Balkanu

Foto: TopSpeed

Foto: TopSpeed

U nedelju, 31. marta, na Beogradskom sajmu je održano je Prvo takmičenje u simulacijama vožnje na Balkanu, pod nazivom eSport Balkan Cup, a pod pokroviteljstvom AMS Srbije i eSports saveza Srbije. Ovo takmičenje je počelo pre tri meseca, a kroz kvalifikacione faze prošlo je preko 100 takmičara sa Balkana.

pročitaj još

  Foto: TopSpeed

  Foto: TopSpeed

  Na finalno takmičenje je došlo 24 učesnika, među kojima je bilo i gostiju iz Hrvatske. Pored takmičara koji učestvuju u Balkan ligi, u finale su pozvani i automobilisti iz Srbije kao VIP gosti – Nikola Miljković, Ivan Mandić, Nemanja Milovanović, Predrag Lambaša, Luka Kotorčević i drugi.

  Foto: AMSS

  Foto: AMSS

  Profestionalni vozači odlično su se borili, iako nisu imali mnogo iskustva u virtuelnim trkama, a mi se nadamo da će se i ostali automobilisti uključiti u ovaj šampionat, kao što je to već uobičajeno u svetu.

  Foto: TopSpeed

  Foto: TopSpeed

  U ukupno 13 trka kroz faze, finalnu pobedu je odneo Aleksandar Cvijović, drugo mesto je osvojio Nikola Alimpić, dok je treci bio Mihajlo Tanasković, koji je možda i najveće iznenađenje takmičenja. Jedan od najvecih favorita, Slaven Štulić iz Hrvatske, ispao je u prvom kolu, ali se složio da je takmičenje sjajno, kao početak jedne nove ere automobilizma.

  Foto: TopSpeed

  Foto: TopSpeed

  U narednom periodu, očekujemo da ovo takmičenje preraste u zvanično prvenstvo, odnosno državni šampionat ili čak balkanski. Prateći trendove koje je iza kojih stoji i FIA, nadamo se da će naredno takmičenje biti još bolje i masovnije.

  https://www.youtube.com/watch?v=x1Ve-YzvWSo

  Luka Kulundžić/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: domaće, fun news, simulacije, takmičenje