1

FINALNE PRIPREME: Porsche Taycan na testiranjima

Porsche na severu Švedske, ali i pod vrelim suncem Južne Afrike i Dubaija, već uveliko testira novi električni model Taycan, koji bi ove godine trebalo da debituje na Salonu automobila u Frankfurtu

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Pre par dana pisali smo o novom Porscheovom modelu, električnom sportisti Taycan, koji bi trebalo da debituje ove godine, i čije je prve „tizer“ fotografije nemački proizvođač tada objavio.

pročitaj još

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Sada stižu i prve prave slike sa dalekog severa Evrope, tačnije iz Švedske, gde se Taycan nalazi na testiranjima u zimskim uslovima gde se ne proveravaju samo vozne osobine na klizavoj podlozi, već i izdržljivost baterija na niskim temperaturama. Istovremeno, neki od modela nalaze se na testovima u Južnoj Africi, ali i u Dubaiju, gde se vozilo testira u eksploataciji na visokim temperaturama.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Kako se najavljuje, Taycan bi trebalo da se pojavi u najmanje dve verzije, gde će osnovna biti snage oko 500 „konja“, dok bi „top“ verzija trebalo da raspolaže sa preko 600 konjskih snaga.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Nakon njih, Porsche bi trebalo da predstavi i tzv. „budžet“ verziju koja bi raspolagala sa oko 400 KS, a razmatra se mogućnost i najslabijeg modela sa samo jednim elektromotorom na zadnjoj osovini, sa oko 300 „konja“, koji će ući u proizvodnju ukoliko se ukaže potreba na tržištu.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: ev, noviteti, porsche, taycan, testiranje
  Popularni komentari
  • P
   Petar Janković

   Delovi za Taycana se prave i u Srbiji.