0

EVROPSKA PRETPREMIJERA: Range Rover Evoque stigao u Srbiju

Kompanija British Motors, sinoć je u hotelu Hilton, u Beogradu, ekskluzivno prikazala drugu generaciju modela Range Rover Evoque

Foto: Aleksandar Savin

Foto: Aleksandar Savin

Budući da na nedavno završenom Salonu automobila u Ženevi Range Rover nije učestovao, automobilska javnost ostala je uskraćena za premijeru druge generacije modela Evoque. Zvanično ovaj SUV je prikazan krajem novembra prošle godine na svetskoj prezentaciji u Londonu, a sada je ta čast da ima pravu evropsku premijeru pripala 54. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu…

pročitaj još

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Međutim, kompanija British Motors se pobrinula da novi Evoque ima i svoju pretpremijeru u hotelu Hilton. Tako je na ekskluzivnoj promociji sinoć prikazan ovaj luksuzni SUV, dug 4,37 metara sa robusnijom šasijom i mnoštvom inovacija. Unapređena je, recimo, sistem Terrain Response 2 koji po svim podlogama pruža optimalno ponašanje u vožnji, te vozaču omogućava lako i jednostavno upravljanje, a putnicima nudi visok komfor. Potom tu je i tzv. Ground View sistem kamera koje na centralnom displeju projektuju slike o “situaciji” oko vozila.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Od pogonskih jedinica Range Rover je pripremio dvolitarske benzinske motore sa 200 i 300 KS, dok se u ponudi dizel agregate iste zapremine nalaze verzije od 150, 180 i 240 KS. Izuzimajući dizel motor najmanje snage, sve ostale verzije modela Evoque standardno dolaze sa pognonom 4×4 i već spomenutim, unapređenim sistemom Terrain Response 2 koji nudi više programa za vožnju van uređenih puteva.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Svi oni koji nisu bili u prilici da prisutvuju ovom događaju, od 22. do 31. marta mogu da novi Range Rover Evoque vide na Beogradskom sajmu, tj. na štandu kompanije British Motors i tamo dobiju dodatne informacije o vozilu i cenama.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: british motors, domaće, evoque, premijera, range rover, srbija