0

UVERTIRA ZA FRANKFURT: Porsche Taycan stiže u septembru

Porsche je otkrio nešto više detalja o svom novom, električnom modelu Taycan, koji bi zvanični debi trebalo da ima početkom jeseni, na Salonu automobila u Frankfurtu

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Odavno nije tajna da Porsche sprema novi, električni sportski automobil po imenu Taycan, koji bi zvanično trebao da bude predstavljen na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu, u septembru ove godine. U međuvremenu, Porsche je objavio nove fotografije koje otkrivaju nešto više detalja o ovom modelu.

pročitaj još

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Porsche Taycan pomalo podseća na 718 Cayman i Boxster, a glavna razlika, naravno, krije se ispod karoserije, budući da će Taycan pokretati elektromotori koji će se energijom napajati iz litijum-jonskih baterija, za sada još nepoznatog kapaciteta, ali koje će omogućiti autonomiju od oko 500 kilometara.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Nemački proizvođač je već osmislio i slogan za novi model pod nazivom „Soul, electrified“, koji je moguće videti kako na vetrobranu, tako i na „haubi“ vozila. Ono što jeste poznato to je da će Taycan, kada se bude pojavio u prodaji, cenovno biti pozicioniran između osnovnog Cayenne SUV-a i limuzine Panamera.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: ev, noviteti, porsche, taycan