0

ODLOŽENA PREMIJERA: Novi VW Golf dolazi tek 2020. godine

Iako je prvobitno bilo planirano da se predstavi publici na Salonu automobila u Frankfurtu, sa zvaničnim početkom prodaje krajem godine, Volkswagen je novi Golf “pomerio” za početak 2020. godine

Foto: Volkswagen

Foto: Volkswagen

Prema pisanju Automotive News Europe, Volkswagen je predstavljanje nove, osme generacije svog najpopularnijeg modela – Golf, pomerio za početak naredne godine, iako je prvobitno trebalo da se pojavi u jesen ove godine.

pročitaj još

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Kako u VW-u navode, za to ne postoji neki značajan tehnički razlog, problem u razvoju prototipova ili slično već je, po njihovim rečima, marketinški bolje za Golf da se pojavi nakon božićnih i novogodišnjih praznika, jer pri kraju godine, a naročito to vreme, malo ko obraća pažnju na novitete i kada je tradicionalno prodaja slaba.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Zvaničan debi novi Golf je trebalo da ima na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu, međutim, taj plan je sada promenjen te će na samom salonu fokus biti na električnom modelu I.D. hečbek, dok će Golf biti predstavljen medijima nešto posle Frankfurta.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: golf, premijera, svet, volkswagen