0

JOŠ BRUTALNIJI: McLaren Senna GTR

Lakši i snažniji od “običnog” McLaren Senna, modela Senna GTR nudi 825 konjskih snaga uz masu vozila od tek nešto više od jedne tone, što je pravi recept za brutalne performanse!

Foto: McLaren

Foto: McLaren

Već po tradiciji, kao što je to bio slučaj i sa legendarnim F1, pa kasnije i sa P1, McLaren je i svoj relativno novi model Senna predstavio u trkačkom GTR izdanju, koje će biti limitirano na samo 75 primeraka, a čija će cena iznositi oko 1,3 miliona evra.

pročitaj još

  Foto: McLaren

  Foto: McLaren

  Senna GTR pokreće isti 4,0-litarski V8 twin-turbo motor kao i kod „običnog“ McLaren Senna, s tim da je ova jedinica remapirana, a poseduje i drugačiji izduvni sistem. Sve to doprinelo je da se snaga podigne na 825 „konja“, uz 800 Nm obrtnog momenta.

  Foto: McLaren

  Foto: McLaren

  Sa nešto nižom masom od svega 1188 kilograma, to znači da Senna GTR raspolaže specifičnom snagom od čak 695 KS po toni. Impresivan podatak je i da aerodinamički paket obezbeđuje preko 1000 kg potiska pri brzini od 250 km/h!

  Foto: McLaren

  Foto: McLaren

  Inače, snaga se preko 7-stepene automatske transmisije prenosi na zadnje točkove, a vozaču su pored Launch Control, na raspolaganju i tri moda – Track, Race i Wet. Prve isporuke ovog modela zakazane su za septembar ove godine.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: mclaren, noviteti, senna gtr, twin turbo, v8