0

GENEVA MOTOR SHOW 2019: Italdesign DaVinci

Dizajnerska kuća Italdesign je u Ženevi premijerno predstavila atraktivnu studiju pod imenom DaVinci koja demonstrira mogućnosti korišćenja kako električnog, tako i klasičnog pogonskog sistema

Foto: Italdesign

Foto: Italdesign

Pored već etabliranih, što velikoserijskih, što maloserijskih proizvođača automobila, na Salonu automobila u Ženevi nekoliko dizajnerskih kuća je predstavilo svoje, može se slobodno reći, veoma atraktivne studije. Jedan od njih je i Italdesign.

pročitaj još

  Foto: Italdesign

  Foto: Italdesign

  Ne, nije u pitanju specijalni Nissan GT-R50 već potpuno novi automobil po imenu DaVinci – veliki Grand Tourer na električni pogon koji može da preveze četiri odrasle osobe.

  Foto: Italdesign

  Foto: Italdesign

  Ono što je interesantno jeste da prikazana studija zapravo nije ni imala pogonski sistem, iako je napred moguće smestiti jedan, a pozadi drugi elektromotor, koji bi se energijom snabdevali iz baterija, smeštenih u podu vozila.

  Foto: Italdesign

  Foto: Italdesign

  Italdesign je istovremeno ostavio mogućnost da DaVinci, uz sitnije modifikacije, umesto električnog, može koristiti i klasičan SUS motor u vidu 4,0-litarskog V8, i to sa 4×4 pogonom.

  Foto: Italdesign

  Foto: Italdesign

  Nažalost, ovaj atraktivni automobil neće doživeti svoju serijsku proizvodnju već je zamišljeno da posluži kao tehnološki demonstrator mogućnosti ove modularne platforme da „ugosti“ kako električne, tako i klasične pogonske sisteme.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: davinci, italdesign, koncept, noviteti, saloni, studija