0

GENEVA MOTOR SHOW 2019: Honda e Prototype

Honda je u Ženevi zvanično predstavila koncept malog gradskog automobila na elektro pogon koji bi u skorijoj budućnosti trebalo da stigne i do serijske proizvodnje

Foto: Honda

Foto: Honda

Kao što smo već i najavili, Honda je na Salonu automobila u Ženevi i zvanično predstavila prototip novog gradskog automobila na električni pogon, koji u formi koncepta nosi naziv e Prototype.

pročitaj još

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Reč je o evoluciji Urban EV studije, koja je sada dobila još jedan par vrata (petoro, umesto troje), primetno manje točkove, a donekle je „smiren“ i vizuelni nastup, pre svega prednjeg dela, a izmenjena je i „zadnjica“.

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Automobil je dugačak 3895 milimetara, što ga čini idealnim za gradske sredine, budući da je manji čak i od Renaulovog električnog modela ZOE, pa i od BMW-ovog i3. Naravno, posledica kompaktnih dimenzija jeste činjenica da se u enterijeru mogu smestiti samo četiri odrasle osobe.

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Kokpit koncepta izgleda prilično retro, pre svega asocirajući na modele iz ’80-ih, s tim da instrument-tablom dominiraju dva 12-inča touchscreen displeja, dok se ispred vozača nalazi treći displej glavne instrumentacije.

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Za pogon se koristi elektromotor koji pokreće zadnje točkove, a energijom se snabdeva iz baterija kapaciteta oko 30 kWh, koje obezbeđuju autonomiju od oko 200 kilometara po WLTP ciklusu.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: e prototype, ev, honda, noviteti, saloni