0

GENEVA MOTOR SHOW 2019: Volkswagen ID Buggy

Jedan od najatraktivnijih modela na Volkswagenovom štandu svakako je i koncept po imenu ID Buggy, koji je, u neku ruku, duhovni naslednik legendarnog Meyers Manx “bagija”

Foto: Volkswagen

Foto: Volkswagen

Kao što je i najavio nedavnim tizer fotografijama, Volkswagen je u Ženevi i zvanično predstavio koncept po imenu ID Buggy – potpuno električni automobil koji bi trebalo da popuni ponudu futurističkih ID modela, koji će se na tržištu pojaviti u narednih par godina.

pročitaj još

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Automobil, predstavljen u atraktivnoj Viper Green zelenoj boji, svakako podseća na neka prošla vremena i može se reći da je svojevrsni duhovni naslednik legendarnog Meyers Manx bagija, baziranog na platformi stare “Bube”.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  U ovom slučaju, platforma je moderna, Volkswagenova modularna MEB osnova, a za pogon je odabran elektromotor snage nešto preko 200 “konja”, koji se nalazi pozadi i baš kao i nekada, pokreće zadnje točkove. A, imajući u vidu modularnu platformu, postoji mogućnost ugradnje i elektromotora napred, kako bi Buggy dobio 4×4 pogon.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Ubrzanje do 100 km/h iznosi 7,2 sekunde dok je maksimalna brzina limitirana na 160 km/h. Imajući u vidu da je ovo električni automobil, jednako je važna i autonomija vozila, koja prema fabričkim podacima iznosi 250 kilometara, mereno po novom WLTP ciklusu. Baterije imaju kapacitet od 62 kWh, ali još nije poznato koliko im je vremena potrebno za punjenje.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: geneva, id buggy, noviteti, saloni, vw