0

DESET GODINA V10: Audi R8 V10 Performance Decennium

U čast deset godina ugradnje V10 motora u model R8, Audi je predstavio limitiranu ediciju ovog automobila koja nosi naziv R8 V10 Performance Decennium

Foto: Audi

Foto: Audi

Obeležavajući deceniju postojanja V10 motora u modelu R8, Audi je predstavio limitiranu ediciju R8 V10 Performance verzije pod imenom R8 Decennium, koja će biti proizvedena u svega 222 primerka, u Audijevoj fabrici i Nekarsulmu.

pročitaj još

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Ono što je bitno naglasiti jeste da će ova limitirana edicija biti proizvedena isključivo u Coupe verziji, što će reći da ljubitelji „otvorenog neba“ neće biti u prilici da počaste sebe jednim ovakvim automobilom u Spider konfiguraciji.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Ediciju karakteriše i Daytona Grey mat siva boja, ali je opciono dostupno i drugih pet Audijevih boja. Prednji spojler, pragovi i difuzor su u sjajno crnom finišu, dok su naplaci od 20 inča i usisna grana u boji bronze, i to mat. Na pragovima vrata nalaze se i natpisi Decennium, a sličan logo nalazi se i na centralnoj konzoli.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Za pogon je zadužen već pomenuti 5,2-litarski V10 motor, kao i kod Lamborghini Huracan, koji oslobađa 620 konjskih snaga, a putem 7-stepenog DSG menjača, snaga se isporučuje na sva četiri točka u okviru Audijevog sada već kultnog quattro sistema.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Fabrika obećava da sprint do 100 km/h iznosi 3,1 sekundu dok je maksimalna brzina 330 kilometara na čas. Cena ovog modela u Nemačkoj iznosi 220.000 evra, a prve isporuke zakazane su za april ove godine.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: audi, decennium, noviteti, performance, r8 v10