0

POGLED U BUDUĆNOST: Škoda VISION iV

Škoda je pokazala prve nacrte potpuno električne studije koja će svoju premijeru imati na predstojećem Salonu automobila u Ženevi

Foto: Škoda

Foto: Škoda

Češki proizvođač Škoda će predstaviti sledeći korak u smeru elektromobilnosti studijom Vision iV na Sajmu automobila u Ženevi (od 5-17 marta). Skicama dizajna, Škoda budi znatiželju za svojim prvim modelom koji se zasniva na modularnoj električnoj platformi (MEB). Ovaj krosover kupe sa četvoro vrata fascinira i emotivnim dizajnom.

pročitaj još

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Koncept Vision iV kombinuje sportski oblikovanu karoseriju, aerodinamički optimizovane točkove od 22 inča sa naglašenim blatobranima i produženom linijom krova tipičnom za kupe modele. Karakteristična linija spaja prednji i zadnji deo vozila stavljajući naglasak na vrata bez ručica. Umesto klasičnih retrovizora koriste se kamere čija su kućišta neobičnog oblika i podsećaju na peraja ajkule.

  Prednji deo krasi prepoznatljiva Škodina rešetka hladnjaka sa vertikalnim rebrima i kristalnom strukturom. Horizontalna svetlosna traka u gornjem delu rešetke i zapanjujuće veliki otvor za vazduh u prednjem delu naglašavaju sportski izgled vozila.

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Zadnji deo vozila karakterišu LED svetla koja oslikavaju tipičan oblik Škoda svetala u obliku slova „C“ i naglašavaju širinu automobila u kombinaciji sa svetlosnom trakom iznad zadnjeg difuzora. Još jedan element koji skreće pažnju je Škoda logo koji sada predstavlja ispisana slova osvetljena crvenom bojom.

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: koncept, noviteti, škoda, vision iv