0

U ČAST JUBILEJA: Bugatti Chiron Sport 110 Ans

Proslavljajući 110 godina od predstavljanja prvog automobila Type 10, Bugatti je prikazao specijalnu ediciju Chiron Sport 110 Ans Bugatti koja će biti proizvedena u svega 20 primeraka

Foto: Bugatti

Foto: Bugatti

U čast obeležavanja 110 godina od predstavljanja prvog Bugattijevog modela, Type 10, francuska kompanija koja posluje pod okriljem VW koncerna, spremila je specijalnu ediciju modela Chiron koja će biti proizvedena u svega 20 primeraka.

pročitaj još

  Foto: Bugatti

  Foto: Bugatti

  Automobil nosi naziv Chiron Sport 110 ans Bugatti, a karakteriše ga jedinstvena i veoma atraktivna mat Steel Blue (čelično plava) boja karoserije. U enterijeru takođe dominiraju plave nijanse, uz mnoštvo karbonskih detalja.

  Foto: Bugatti

  Foto: Bugatti

  Sedišta, presvučena kožom i alkantarom, na naslonima imaju i logotip 110 ANS BUGATTI, kao i francusku trobojku koja se prostire uzdužno, čitavom dužinom naslona, a nalazi se i na volanu, na „12 sati“, kao marker koji se često sreće kod sportskih automobila.

  Foto: Bugatti

  Foto: Bugatti

  Velika francuska trobojka nalazi se i na donjem delu velikog repnog spojlera, koji prilikom kočenja menja ugao, kada „trobojka“ dolazi do izražaja. Sličan „trokolor“ motiv je iskorišćen i na spoljašnjim retrovizoroma, kao i na poklopcu rezervoara za gorivo.

  Foto: Bugatti

  Foto: Bugatti

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 110 ans, bugatti, chiron sport, jubilej, noviteti