0

PODMLAĐIVANJE: Restilizovani Volkswagen Passat stiže u Ženevu

Na Salonu automobila u Ženevi, evropskoj publici predstaviće se i restilizovani Volkswagen Passat, sa bogatijom i modernijom opremom, i po prvi put, polu-autonomnim sistemom Travel Assist

Foto: Volkswagen

Foto: Volkswagen

Volkswagen će na Salonu automobila u Ženevi predstaviti i restilizovani Passat namenjen evropskim kupcima, nakon što je u Detroitu predstavio popularni model prilagođen severno-američkom tržištu. Restilizacija obuhvata kako limuzinu, tako i karavan verziju.

pročitaj još

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Izmene obuhvataju „branike“ i svetlosne grupe, koja se sada standardno isporučuju kao LED u svim paketima opreme, a u ponudi su i novi naplaci, kao i nova paleta boja. No, veće izmene nalaze se „ispod lima“, tačnije u enterijeru i opremi vozila.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Naime, restilizovani Passat opremljen je polu-autonomnim „autopilot“ sistemom Travel Assist koji funkcioniše i pri većim brzinama, do 210 km/h, a radi u „kooperaciji“ sa „pametnim“ adaptivnim tempomatom. Tu je i novi infotejnment sistem MIB3, sa Apple CarPlay i Android Auto podrškom.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Ispod „haube“ i dalje se nalazi 1,5-litarski TSI Evo turbo benzinac od 150 konjskih snaga, dok su u ponudi i 2.0 TSI motori od 190 i 270 „konja“, sada svi opremljeni filterom čestica, u skladu sa novim WLTP normama. Dizel ponudu čine 1.6 TDI od 120 KS, kao i novi 2.0 TDI od 150 „konja“ koji poseduje tzv. deaktivaciju cilindara u cilju veće ekonomičnosti.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Sličan motor, samo bez deaktivacije može se dobiti i u verziji od 190 „konja“, dok je biturbo TDI jedinica i dalje deklarisana na 240 konjskih snaga. Potvrđen je i GTE plug-in hibrid, koji će dobiti bateriju nešto većeg kapaciteta, sa sadašnjih 9,9 kWh na 13 kWh.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: gte, noviteti, passat, tdi, tsi, variant, volkswagen