0

ZATEZANJE BORA: Restilizovani Audi TT RS Coupe i Roadster

Sportski model Audi TT RS u Coupe i Roadster karoserijskom izdanju upravo je dobio nešto moderniji izgled

Foto: Audi

Foto: Audi

Audi je predstavio restilizovanu sportsku verziju modela TT, koja nosi oznaku TT RS, i to kako u Coupe, tako i u Roadster izdanju, koja bi trebala da „premosti jaz“ do 2022. godine, kada bi trebalo da se pojavi naslednik, ili će, kako neki izvori navode, Audi možda čak i „ugastit“ TT model kompletno, zbog osetnog pada potražnje za ovim tipom vozila.

pročitaj još

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  No, do tada, u salonima će se prodavati restilizovani TT RS koji je dobio nešto drugačiji prednji branik, modifikovani repni spojler, uz par detalja na karoseriji i u enterijeru. Ispod haube se nalazi dobro poznati 2,5-litarski petocilindarski turbo benzinac od 400 konjskih snaga, koji je „uparen“ sa 7-stepenim S-Tronic menjačem sa dvostrukim kvačilom, a snaga se isporučuje na sva četiri točka.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Performanse su i dalje impresivne, što će reći da do 100 km/h stiže za 3,7 sekundi (Roadsteru treba 3,9 sekundi), dok je maksimalna brzina elektronski limitirana na 250 km/h. „Blokada“ se može i podići na 280 km/h ukoliko se odabere paket u koji spadaju i naplaci od 20 inča sa sportskim pneumaticima.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: audi, coupe, noviteti, roadster, tt rs