0

Mazda na Sajmu automobila u Ženevi predstavlja novi SUV

Novi Mazdin kompaktni SUV imaće svetsku premijeru na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi, koji će se održati u martu ove godine

Foto: Mazda

Foto: Mazda

Drugi model nove Mazdine generacije donosi zreliju interpretaciju Kodo dizajna i Mazdinu novu generaciju SKYACTIV arhitekture vozila. Ponudu pogonskih agregata čine najnoviji SKYACTIV motori, uključujući revolucionarnu tehnologiju SPCCI (Spark Plug Controlled Compression Ignition), koja donosi jedinstveni metod paljenja i sagorevanja, kombinujući tako performanse i ljubav prema visokim brojevima obrtaja benzinskog motora sa odzivom i vrhunskom ekonomičnošću dizelaša.

pročitaj još

  Foto: Mazda

  Foto: Mazda

  Mazda MX-5 30th Anniversary Edition će takođe imati svoj premijerni evropski nastup. Obeležavajući tri decenije od svetske premijere na Chicago Motor Showu, Mazda MX-5 se diči titulom najpopularnijeg roadstera u istoriji, sa više od milion prodatih primeraka širom sveta, uključujući više od 350.000 u Evropi.

  Foto: Mazda

  Foto: Mazda

  Na sajmu se takođe pojavljuje i potpuno nova Mazda3 u verzijama Hatchback i Sedan, prvi modeli nove generacije Mazdinih automobila. Ovo će ujedno biti i prvi serijski automobil sa Mazdinom inovativnom SPCCI tehnologijom, koja pruža vrhunski početni odziv i moćan, linearni obrtni moment sve do visokih brojeva obrtaja. Takođe, ovaj motor je opremljen Mazdinim inteligentnim M Hyibrid sistemom koji smanjuje potrošnju goriva i emisiju štetnih gasova.

  Foto: Mazda

  Foto: Mazda

  Mazdin najprodavaniji model, CX-5, će takođe biti izložen na sajmu. Za 2019. poboljšanja su napravljena u dva ključna područja: kvalitetu unutrašnjosti sa jedne i tehnologiji i voznoj dinamici sa druge strane, gde serijska primena sistema G-Vectoring Control Plus (GVC Plus) omogućava Mazdi CX-5 2019 da bude još oštrija i vozi se bolje nego ikad.

  Izvor: PR Mazda Srbija

  chats-viber-ts

  Tagovi: mazda, noviteti, suv, ženeva