0

DODATNA DOZA LUKSUZA: Range Rover Velar SVAutobiography

Range Rover Velar u prestižnom SVAutobiography izdanju novi je član Land Roverove “porodice” prestižnih SUV modela, a opremljen je V8 motorom koji oslobađa 550 “konja”

Foto: Land Rover

Foto: Land Rover

Britanska kompanija Land Rover, koja posluje u okviru Tata Motors korporacije, upravo je predstavila Range Rover Velar u prestižnom SVAutobiography izdanju, koji će se u prodaji nalaziti svega godinu dana, i to po startnoj ceni od 98.160 evra.

pročitaj još

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  U odnosu na standardni Velar, SVA edicija donosi i neka unapređenja, pre svega u vidu modifikovanog oslanjanja, snažnijih kočnica, robusnije transmisije i reprogramiranog 4×4 pogona, a sve kako bi se optimalno “uklopilo” sa novim, 5,0-litarskim V8 motorom.

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Pomenuti agregat, opremljen mehaničkim kompresorom, oslobađa 550 konjskih snaga i 680 Nm obrtnog momenta, “uparen” je sa 8-stepenom automatskom transmisijom, a prema fabričkim podacima, do 100 km/h stiže za svega 4,3 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 275 km/h.

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Vizuelno, Velar SVA je dobio novu prednju masku, nove pragove, izmenjen prednji i zadnji odbojnik, kao i aktivni izduvni sistem sa četiri završetka. Prednji odbojnik sada poseduje i veće usise za vazduh u cilju boljeg hlađenja snažnijih kočnica, ali i opremanja vazduhom mehaničkog kompresora.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: noviteti, range rover, sva, svautobiography, v8, velar