0

KONKURENTAN IGRAČ: Modernizovani Renault Kadjar stigao u Srbiju

U salone Renaulta u Srbiji stigao je redizajnirani Kadjar, kompaktni SUV koji je od debija 2015. prodat u više od 450.000 primeraka. Povodom početka prodaje, uvoznik je upriličio prezentaciju i kraću probnu vožnju od Beograda do Topole...

Foto: Uroš Dedić

Foto: Uroš Dedić

Ovih dana počela je prodaja modernizovanog Renault Kadjar u našoj zemlji i regionu, a tim povodom, upriličena je prezentacija za predstavnike medija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore. Događaj je, pored statične prezentacije, obuhvatio i kraću probnu vožnju do Topole i posetu vinariji Aleksandrović.

pročitaj još

  Adut Renaulta u C-SUV segmentu, koji deli platformu sa Nissanom Qashqai dobio je osvežen spoljašnji izgled sa modifikovanom maskom hladnjaka, robusnijim odbojnicima i novim LED svetlosnim grupama, uključujući i svetla za maglu. Redizanirani su i aluminijumski točkovi, proširena je paleta ponuđenih boja, a na raspolaganju su i novi paketi opreme, poput vrhunskog Black Edition.

  Foto: Uroš Dedić

  Foto: Uroš Dedić

  Revizija je „zakačila“ i enterijer, sa akcentom na poboljšanje kvaliteta, ergonomije i udobnosti. Nova su sedišta, više pažnje je posvećeno detaljima, dok je centralni ekran, osetljiv na dodir, dobio novo kućište. Ekran je postavljen u ravni sa armaturnom pločom i daje joj elegantniji izgled, bez prekidanja nepotrebnim linijama. Odlikuje ga jača osvetljenost i bolji odziv na taktilne komande.

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  Takođe su izmenjene komande klimatizacije tako da centralni greben deluje skladnije i modernije. Pretinci u prednjim vratima sada su dovoljno veliki da u njih staju 1,5-litarske boce. Mislilo se i na putnike na zadnjoj klupi gde je izveden sistem ventilacije kao i dva USB porta za punjenje telefona, tableta, igračkih konzola, itd.

  SUV dugačak  4,45 m, širok 1,84 m i visok 1,6 metara dobio je i modernije pogonske agregate. Benzinsku paletu sačinjavaju potpuno novi 1,3-litarski turbo benzinski TCe motori. Nastali u saradnji Renaulta i Daimlera, kod Kadjara nude dva nivoa snage, od 140 KS (240 Nm) i 160 KS (270 Nm). Slabiji za prenos koristi šestostepeni ručni, a snažniji automatski EDC sa dvostrukim kvačilom. Odlikuje ih tih i miran rad, velika efikasnost (prosek oko 5,5 litara na 100 km) i niska emisija – u skladu sa najstrožim standardim opremljeni su FAP filterom.

  Foto: Uroš Dedić

  Foto: Uroš Dedić

  Od dizela na raspolaganju su 1.5 Blue dCi od 115 KS (4,4 lit/100 km) koji može biti uparen sa šestostepenim ručnim, dok će verzija sa pomenutim EDC menjačem biti dostupna nešto kasnije. Isto važi i za potpuni novi 1.7 Blue dCi od 150 KS, koji će biti rezervisan za 4WD verziju sa pogonom na sve točkove. Svi ostali modeli dolaze sa pogonom na prednje točkove, uz koji se opciono može dobiti sistem Extended Grip sa različitim režimima za vožnju po kolovozu i neravnom terenu.

  U duhu savremenih tendencija, proširen je i spisak sigurnosnih sistema i asistencija tako da su dostupni pomoć pri parkiranju nazad, upozorenje na nenamerno napuštanje trake, sistem za nadzor mrtvog ugla, bočni senzori, itd.

  Foto: Uroš Dedić

  Foto: Uroš Dedić

  Osnovni model u ponudi je Kadjar 1.4 TCe Life sa cenom od 18.390 evra i uračunatim popustom od 1.000 evra, dok je najjeftiniji dizel dostupan po ceni od 22.190 evra. Komercijalna akcija Renaulta uključuje još dve pogodnosti – set od četiri zimske gume na poklon i produženu garanciju u trajanju od pet godina. Na drugom kraju cenovnika nalazi se Kadjar 1.7 Blue dCi, u najvišem paketu opreme Black Edition, sa ekskluzivnim crnim detaljima spolja i sportskim trimom sa alkantarom u unutrašnjosti, koji staje 30.290 evra.

  Svi zainteresovani za kupovinu novog Kadjara mogu zakazati probnu vožnju u nekom od prodajnih centara Renaulta u Srbiji, budući da ovlašćeni dileri već imaju registrovana demo vozila. Detaljnije o voznim karakteristikama novog modela pisaćemo u narednom broju, nakon višednevnog testa…

  Uroš Dedić/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: domaće, prodaja, renault kadjar, suv