0

EKSKLUZIVNIJE PAKOVANJE: Škoda Octavia RS Challenge

Pored standardnog sportskog modela Octavia RS, Škoda sada, na nekim tržištima nudi i RS Challange verziju koja se uglavnom razlikuje po nešto bogatijoj opremi i detaljima na spoljašnjosti i u enterijeru

Foto: Škoda

Foto: Škoda

Škoda je svoju ponudu sportske limuzine Octavia RS, na određenim tržištima, dopunila verzijom Challenge, koja se razlikuje po tome što poseduje bogatiju opremu u odnosu na “obični” RS, uz sitnije vizuelne razlike, a sve to, naravno, uz višu cenu za nekih 5000 evra.

pročitaj još

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Ispod haube se nalazi isti 2,0-litarski TSI turbo benzinac od 245 konjskih snaga, “uparen” sa 6-stepenom manuelnom ili 7-stepenom DSG transmisijom. Challenge verzija dolazi i sa VAQ “šper” diferencijalom koji se brine za što bolju trakciju na pogonskim točkovima, a opciono je, uz doplatu, dostupan i DCC (Dynamic Chassis Control).

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Octavia RS Challenge je dobila i crne Xtreme alu-felne od 19 inča, crne završetke izduvnih cevi, crne spoljašnje retrovizore, kao i crnu RS oznaku. U enterijeru su elektropodesiva sportska sedišta, presvučena alkantarom, dok je ostatak opreme identičan sa “regularnim” RS modelom.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: challenge, noviteti, octavia rs, škoda