0

U SUSRET SALONU AUTOMOBILA: Koje premijere stižu u Beograd?

Koje nas to automobilske premijere očekuju na Međunarodni salon automobila u Beogradu - najstarijem regionalnom događaju u sektoru automobilske industrije, koji će biti održan od 22. do 31. marta?

Foto: Aleksandar Savin

Foto: Aleksandar Savin

Prema najavama, očekuje se da na najvećem auto-moto hepeningu u ovom delu Evrope, gotovo celokupan raspoloživi izložbeni prostor Beogradskog sajma zaposedne više od 400 izlagača, proizvođača, uvoznika, predstavnika ili distributera svih najpoznatijih automobilskih brendova, iz tridesetak zemalja sveta.

pročitaj još

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Biće predstavljeni svi vidovi drumskog saobraćaja, automobilske i prateće industrije, lakih dostavnih vozila i garažno-servisne opreme, ali i adekvatna ponuda pratećih usluga banaka, lizing kompanija i osiguravajućih društava. Kako to tradicija nalaže, najekskluzivniji deo Salona pripada premijerama i novim modelima, pogotovo onima iz premium segmenta, koje posetioci iščekuju s najvećim nestrpljenjem, te posebno inovativnim performansama, dizajnerskim i tehničko-tehnološkim rešenjima.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Iako većina izlagača svoja sajamska iznenađenja ostavlja za poslednji trenutak, neki su se potrudili da ih obelodane u ranom predsajamskom periodu. Tako je British Motors, povodom Salona automobila 2019, još krajem decembra 2018. najavio srpske premijere dva nova modela iz programa kompanije Jaguar Land Rover. To su električni Jaguar I-Pace i druga generacija najmanjeg Land Roverovog vozila – Range Rover Evoque, čija je svetska premijera održana krajem novembra.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Već početkom godine, iz Mercedes-Benza najavili su najmanje šest premijera – A-klasa limuzina, B-klasa, GLE, GT AMG 4-door 53, GT AMG Roadster, A 35 AMG. U isto vreme, iz Toyote su poručili da dolaze sa potpuno novim generacijama modela RAV4, Corolla Sedan, Toyota Corolla hečbek, Toyota Corolla Touring Sports, Toyota Camry.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Delta Motors je najavila čitav spektar ekskluzivnih luksuznih modela brendova koje zastupa. Tako se već zna da će BMW, pored ostalih, premijerno predstaviti najmanje četiri modela – BMW Serije 3, BMW Serije 7, BMW Z4, BMW X7. Delta Automoto je, pored ostalih modela, najavio premijeru Honde CR-V Hybrid. Doprinos vrhunskim iznenađenjima najavljen je i iz Porschea.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme “Motopassion”, koji se ove godine održava 13. put, i u istom terminu sa Salonom automobila, ponudiće širok spektar svetskih moto brendova, uključujući takođe brojne premijere i nove modele, kvadova odnosno ATV vozila, skutera  i opreme za vozila i vozače, te električnih bicikala, u vezi s kojima iz godine u godinu raste interesovanje i uvoznika i distributera i posetilaca.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Podrazumeva se da jedan ovakav sajamski događaj obiluje dodatnim informativnim, edukativno-obrazovnim, zabavnim, takmičarskim i nagradnim sadržajima najšireg spektra. Izbor “Automobila godine” u različitim kategorijama, “Eko automobila”, “Izbor za miss”, “porodični dan” i druge manifestacije samo su deo sajamskih dešavanja i zadovoljstava koja Salon automobila u Beogradu čine ekskluzivnim.

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: domaće, premijere, salon automobila u beogradu