0

SPORTSKA ELEGANCIJA: Restilizovani Jaguar XF

Jaguar je predstavio restilizovani XF model, koji pored novih, efikasnijih motora i bogatije opreme, sada stiže i u specijalnoj Chequered Flag ediciji

Foto: Jaguar

Foto: Jaguar

Britanska kompanija Jaguar ovih dana je predstavila restilizovani model XF, kojeg sada pokreću efikasniji dizel motori, poseduje bogatiju i moderniju opremu, a u ponudu je uvrštena i Chequered Flag (karirana zastava) specijalna edicija.

pročitaj još

  Foto: Jaguar

  Foto: Jaguar

  Pre svega, tu su sada 2,0-litarski Ingenium dizel motori od 163 i 178 konjskih snaga, koji su za oko 25 procenata efikasniji nego ranije, a ujedno imaju i manju emisiju CO2 čime već sada ispunjavaju standardne koji će tek 2021. godine biti aktuelni.

  Foto: Jaguar

  Foto: Jaguar

  Vlasnicima je sada na raspolaganju i novi Smartphone paket sa integrisanim Apple CarPlay i Android Auto softverom, a celokupna „komunikacija“ i kontrola infotejnment sistema vrši se putem velikog 10-inčnog displeja na centralnoj konzoli.

  Foto: Jaguar

  Foto: Jaguar

  Kao što smo spomenuli, Jaguar je predstavio i specijalnu Chequered Flag ediciju koju odlikuju izmene na eksterijeru, ali i u enterijeru vozila. Pre svega, tu je drugaičiji, „sportski“ prednji branik, naplaci od 18 inča, repni spojler, „suknjice“ u boji vozila kao i izbor tri ekskluzivne boje.

  Foto: Jaguar

  Foto: Jaguar

  Unutar edicije dominantan je tzv. aluminijumski izgled, sa velikim displejem dijagonale 12,3 inča i R-Sport kožom, dostupnom u dve kombinacije boja. Opciono, vlasnici se mogu odlučiti i za premijum audio sistem sa 17 zvučnika.

  Foto: Jaguar

  Foto: Jaguar

  Uz Chequered Flag ediciju mogu se dobiti 2,0-litarski turbo benzinac od 250 ili 300 konjskih snaga, odnosno turbo dizel iste zapremine, u verziji od 178 i 240 „konja“. Uz najsnažniji turbo dizel serijski se isporučuje i sistem pogona na sva četiri točka, koji se opciono može dobiti uz slabiji dizel ili benzinske motore.

  „Osveženi“ Jaguar XF već sada je dostupan, i to po ceni od 40.000 evra (u EU) za limuzinsku, odnosno 42.740 za Sportbrake karoserijsku verziju.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: chequered flag, jaguar, limuzina, noviteti, xf