0

U ČAST JUBILEJA: Abarth 595 i 124 70th Anniversary edicije

Abarth je u čast proslave sedam decenija postojanja pripremio specijalne edicije svojih modela 595 i 124, koje nose oznaku 70th Anniversary

Foto: Abarth

Foto: Abarth

U čast obeležavanja 70 godina postojanja brenda, italijanska tjunerska kuća i manufaktura Abarth predstavila je specijalne edicije svojih modela 595 (Turismo, Competizione i Pista) i 124 (Spider i GT).

pročitaj još

  Foto: Abarth

  Foto: Abarth

  Oznaku 70th Anniversary dobili su svi pomenuti modeli, s tim da su 595 Competizione i 595 Pista opremljeni i unapređenim displejem dijagonale 7 inča, osetljivim na dodir sa Abarth telemetrijom, a tu su i Record Monza izduvni sistem i Koni oslanjanje.

  Foto: Abarth

  Foto: Abarth

  Modeli 124 – Spider i GT su takođe dobili natpis 70th Anniversary, Record Monza izduvni sistem, kao i nekoliko ekskluzivnih boja karoserije sa nostalgičnim nazivima, poput Turini 1975 White (bela) ili Costa Brava 1972 Red (crvena), koje podsećaju na Abarthove uspehe na pomenutim relijima.

  Foto: Abarth

  Foto: Abarth

  Verzija Abarth 124 GT dobila je tvrdi sklopivi krov od ugljeničnih vlakana, OZ Ultraleggera naplatke od 17 inča, kao i tamno sive poklopce retrovizora i prednji spliter. Opciono, poklopci retrovizora i spliter mogu biti izrađeni i od karbona, a može se poručiti i mat crna „hauba“.

  Foto: Abarth

  Foto: Abarth

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 124 spider, 595, abarth, gt, jubilej, noviteti