0

SPORTSKI ORIJENTISANA: Restilizovana Nissan Micra

Nissan je predstavio restilizovanu Micru koja se može pohvaliti novim turbo motorom, novim paketom opreme N-Sport, novom transmisijom kao i sportki orijentisanom verzijom

Foto: Nissan

Foto: Nissan

Dok Renault predstavlja novu generaciju modela Clio, partner u alijansi, Nissan, koristi priliku da prikaže restilizovanu Micru, koja je dobila novu pogonsku jedinicu, novu transmisiju, sportski paket opreme kao i sportsku verziju, na korak do hot hatcha.

pročitaj još

  Foto: Nissan

  Foto: Nissan

  Umesto dosadašnjeg 0,9-litarskog motora, restilizovanu Micru pokreće nova 1,0-litarska trocilindarska turbo jedinica, koja ne samo što je snažnija (oslobađa 100 KS u odnosu na 90 „konja“ kod 0.9 TCe), već je istovremeno i štedljivija, uz manju emisiju CO2.

  Foto: Nissan

  Foto: Nissan

  Uz pomenuti agregat standardno se isporučuje 5-stepeni manuelni menjač, a od sada, kupci će moći da opciono odaberu i kontinualnu transmisiju (CVT). Nissan je ponudio i sportski orijentisanu verziju koju pokreće snažniji motor od 115 „konja“ i 180 Nm, uparen sa 6-stepenim manulenim menjačem, koja do 100 km/h stiže za 9,9 sekundi.

  Foto: Nissan

  Foto: Nissan

  Ova verzija dobila je 17-inčne naplatke, nešto tvrđe i kraće oslanjanje, kao i direktniji upravljač. Takođe, pritiskom na taster, aktivira se i tzv. overboost funkcija koja obezbeđuje dodatnih 20 Nm obrtnog momenta kada je to neophodno.

  Foto: Nissan

  Foto: Nissan

  Debitovao je i novi paket opreme N-Sport kojeg karakterišu imitacije karbona na naplacima i poklopcima retrovizora, prednja svetla za maglu, sportska sedišta presvučena alkantarom, ključ-kartica i neizbežne N-Sport oznake na karoseriji i u enterijeru vozila.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: cvt, micra, n sport, nissan, noviteti