0

POTVRĐENO IME: Novi Škodin krosover zvaće se Kamiq

Iz Škode stiže potvrda da će novi, treći SUV u ponudi evropskih modela poneti naziv Kamiq, koji već ima češki krosover na kineskom tržištu

Foto: Škoda

Foto: Škoda

Pre par dana, Škoda je po prvi put, tizer fotografijom, zvanično najavila novi SUV model u svojoj evropskoj ponudi modela, baziran na konceptu Vision X, a danas i potvrdila da će novitet poneti naziv Kamiq, uz aktuelne modele Kodiaq i Karoq.

pročitaj još

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Inače, Škoda u svojoj ponudi, namenjenoj kineskom tržištu, već ima krosover pod imenom Kamiq, pa se logično postavlja pitanje da li je u pitanju isti model, uz manje vizuelne razlike ili je ipak reč o potpuno različitom modelu, sa istim nazivom (kao svojevremeno u slučaju Honde Accord).

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Prema do sada dostupnim informacijama, evropski Kamiq koristiće modularnu MQB A0 platformu sa najdužim međuosovinskim rastojanjem, dok je kineski Kamiq postavljen na PQ25 osnovu, koju koristi i model Rapid.

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Drugim rečima, čini se ipak da je u pitanju samo isti naziv, a da su modeli i vizuelno, i tehnološki, prilagođeni različitim tržištima i ukusu kupaca.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: kamiq, krosover, noviteti, škoda, suv