0

LIMITIRANA EDICIJA: Maserati Levante Vulcano

Maserati Levante Vulcano jeste limitirana edicija prestižnog italijanskog SUV modela, koja će biti proizvedena u svega 150 primeraka

Foto: Maserati

Foto: Maserati

Maseratijev predstavnik u SUV segmentu, model Levante, dobio je i svoju limitiranu ediciju pod imenom Vulcano, koja će biti proizvedena u svega 150 primeraka, a odlikuje je Grigio Lava mat boja karoserije, kao i kožni enterijer crvene boje.

pročitaj još

  Foto: Maserati

  Foto: Maserati

  Ova edicija biće namenjena evropskom i azijskom tržištu, a pored pomenute boje karoserije i crvenog enterijera, Levante Vulcano će imati i LED svetlosne grupe, crvene šestoklipne Brembo kočione čeljusti i tzv. meko zatvaranje vrata, kao i detalje koji stižu uz Nerissimo paket opreme.

  Foto: Maserati

  Foto: Maserati

  U enterijeru su dominantni elementi od karbona visokog sjaja, polugice za promenu stepeni prenosa iza upravljača takođe su izrađene od ugljeničnih vlakana, a za ljubitelje kvalitetnog zvuka, tu je premijum audio uređaj Bowers & Wilkins. Naravno, pločica sa brojem vozila (jedan od 150) je nezaobilazni deo ovakve limitirane edicije.

  Foto: Maserati

  Foto: Maserati

  Maserati je budućim vlasnicima dozvolio i da biraju pogonsku jedinicu, te je tako moguće poručiti 3,0-litarski V6 twin turbo benzinac od 350 konjskih snaga ili njegovu snažniju verziju od 430 “konja”. Uz pomenute motore isporučuje se 8-stepeni automatski menjač, koji snagu prenosi na sva četiri točka.

  Foto: Maserati

  Foto: Maserati

  Za slabiji Levante Vulcano 3.0 V6 potrebno je izdvojiti 97.380 evra dok snažnija verzija od 430 konjskih snaga košta 106.000 evra.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: levante, Limited Edition, Maserati, noviteti, vulcano