0

MILJENIK ŽENA: Restilizovani Renault Twingo

Renault je predstavio „osveženi“ model Twingo, koji pored vizuelnih unapređenja, donosi i modernizovane pogonske jedinice, kao i bogatiju opremu

Foto: Renault

Foto: Renault

Miljenik pripadnica lepšeg pola, Renaultov model Twingo, upravo je restilizovan, a „zatezanje bora“ obuhvatilo je redizajnirani prednji odbojnik, LED svetlosne grupe, novi zadnji branik, za 10 milimetara niže oslanjanje, a tu je i usisnik vazduha iznad zadnjeg levog točka, koji je do sada imala samo Sport verzija.

pročitaj još

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  U enterijeru je nova ručica menjača, a redizajnirana je i centralna konzola, na kojoj se sada nalazi unapređeni infotejnment sistem sa displejem dijagonale 7 inča, koji podržava Apple Car Play, Android Auto i Renaultov Easy Connect softver, a za kasnije je najavljena podrška i za TomTom navigaciju i Google Places.

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  Naravno, Twingo ne bi bio to što jeste da ne nudi širok izbor personalizacije, počevši od boja karoserije, pa do mnoštva detalja u enterijeru. U ponudi su dve nove boje, dok je enterijer moguće odabrati u crvenoj, žutoj ili crnoj, sa pratećim detaljima i „štepom“ na sedištima.

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  Što se tiče pogonskih jedinica, u ponudi je sada i 1,0-litarski atmosferski trocilindraš od 65 „konja“ i 95 Nm, koji će ujedno biti i osnovni agregat, dok su postojeći motori dobili neznatno povećanje snage. Tako sada atmosferski SCe raspolaže sa 75 KS, dok TCe turbo oslobađa 95 „konja“. Uz sve motore isporučuje se 5-stepeni manuelni menjač, dok je kod TCe 95 moguće odabrati i 6-stepeni automatik.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: noviteti, renault, restilizacija, twingo