0

POD OTVORENIM NEBOM: McLaren 600LT Spider

McLaren je proširio ponudu svog modela 600LT, te je nakon Coupe verzije, sada na raspolaganju i Spider

Foto: McLaren

Foto: McLaren

Nakon Coupe verzije modela 600LT, McLaren je danas objavio i prve fotografije i tehničke podatke za Spider verziju pomenutog automobila, čiji bi prvi primerci trebali da stignu vlasnicima početkom proleća ove godine.

pročitaj još

  Foto: McLaren

  Foto: McLaren

  McLaren 600LT Spider koristi trodelni tvrdi sklopivi krov, koji se može otvarati do brzine od 40 km/h, a nezavisno od njega, električnim putem moguće je podići i deflektor vetra iza sedišta, koji minimalizuje turbulencije prilikom vožnje „bez krova“.

  Foto: McLaren

  Foto: McLaren

  Kako u McLarenu navode, trodelni hardtop je za oko 50 kilograma teži od standardnog krova, a ukupna masa vozila iznosi nepunih 1300 kilograma, i to sa opcionim MSO Clubsport paketom. Što se tiče performansi, 3,8-litarski V8 twin-turbo od 600 „konja“ obezbeđuje sprint do „stotke“ za 2,9 sekundi, identično kao i kod kupea, dok je maksimalna brzina od 323 km/h neznatno manja u odnosu na Coupe.

  Foto: McLaren

  Foto: McLaren

  Ono što u McLarenu naročito ističu jeste podatak da i Spider, baš kao i Coupe, pri brzini od 250 km/h, generiše oko 100 kilograma pritiska na podlogu, što je impresivan rezultat, imajući u vidu da kabrioleti, roadsteri i slične verzije „bez krova“ uglavnom imaju nešto slabiju aerodinamičku efikasnost.

  Foto: McLaren

  Foto: McLaren

  Kada je reč o ceni, McLaren navodi da 600LT Spider, u Velikoj Britaniji, sa uračunatim porezom, startuje od 201.500 funti, odnosno 227.572 evra, po trenutnom kursu…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: mclaren 600lt, noviteti, spider, twin turbo, v8