0

NAJBOLJE DO SADA: Poslovanje Rolls-Royce u 2018. godini

Protekla godina bila je najbolja u dosadašnjoj istoriji Rolls-Royce brenda budući da je prodato rekordnih 4.107 vozila i zabeležen rast na svim tržištima gde je ova marka prisutna

Foto: James Lipman/Rolls-Royce

Foto: James Lipman/Rolls-Royce

Kako to obično biva, prvih nedelju-dve nove godine, proizvođači sumiraju rezultate iz prethodnih 12 meseci, pa je tako ovih dana objavljen i rezultat poslovanja jednog od najprestižnijih svetskih brendova, Rolls-Royce.

pročitaj još

  Foto: James Lipman/Rolls-Royce

  Foto: James Lipman/Rolls-Royce

  Prema tim podacima, u 2018. godini prodato je 4.107 vozila u preko 50 zemalja sveta, što je najbolji rezultat u celokupnoj 115-godišnjoj istoriji ovog brenda te je Rolls-Royce zabeležio još jednu pozitivnu godinu u poslovanju u okviru BMW Grupe.

  Foto: Rolls-Royce

  Foto: Rolls-Royce

  Što je još bitnije, zabeležen je rast prodaje na svim tržištima na kojima je Rolls-Royce prisutan, s tim da Amerika i dalje ostaje „broj jedan“ kada je reč o količini isporučenih vozila. Od modela, Phantom se nalazi na čelu liste porudžbina, dok su iza njega Wraith i Dawn.

  Foto: Rolls-Royce

  Foto: Rolls-Royce

  Takođe, protekle godine predstavljen je i novi model u gami, prvi SUV ovog proizvođača – Cullinan. Prvi primerci isporučeni su krajem decembra, a lista porudžbina već sada se nastavlja i u drugu polovinu ove godine.

  Foto: TopSpeed arhiva

  Foto: TopSpeed arhiva

  Ono što u RR-u posebnu ističu jeste i zaposlenje novih 200 radnika, čime je ova prestižna marka premašila cifru od 2000 zaposlenih, po prvi put od otvaranja nove fabrike 2003. godine.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: poslovanje, prodaja, rekord, rolls-royce, svet