0

MULTIPRAKTIK: Opel Zafira Life

Opel je predstavio putničku verziju kombi vozila Vivaro, koja sada nosi naziv Zafira Life, a pozicionirana je iznad aktuelnog monovolumena Zafira

Foto: Opel

Foto: Opel

Iako potražnja za SUV modelima u Evropi nikad nije bila veća, monovolumeni se još uvek solidno kotiraju, naročito oni “gabaritniji”, uprkos činjenici da više nisu tako popularni kao nekad. Upravo iz tog razloga, Opel je predstavio novi model po imenu Zafira Life.

pročitaj još

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Novitet, zapravo, i nema toliko veze sa aktuelnom Zafirom, koliko ima sa kombi vozilom Vivaro (na nekim tržištima nosi naziv Vivaro Life), u tri verzije dužine (S od 4,6 metara, M od 4,95 m i L od 5,3 metra dužine), a koji je sada prilagođen udobnom prevozu do devet odraslih osoba.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Zafira Life poseduje veliki dvodelni panoramski krov, zadnje staklo koje se otvara, kao i električno otvaranje bočnih vrata. Enterijer je prilično luksuzan, sa velikim, udobnim sedištima koja se pomeraju, a postoje dve konfiguracije – ako odaberete kožna sedišta, moguće je imati 4, 7 ili 8 sedišta dok se klasična sedišta dobijaju u verziji za 5, 6, 8 i 9 putnika.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  U najluksuznijoj opremi Lounge, prednja sedišta dolaze sa ugrađenim „masažerima“, dok se u iza njih nalaze četiri kožna sedišta sa mogućnošću rotiranja, a tu je veliki i sklopivi sto, koji je inače moguće i pomerati uzdužno.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Pored bogate opreme namenjene udobnosti putnika, tu je i velik spisak bezbednosnih sistema kojima Zafira Life raspolaže. Od adaptivnog tempomata i sistema održavanja vozila u kolovoznoj traci, preko detekcije pešaka i pospanosti vozača, do head-up displeja i kamere u zadnjoj polusferi vozila.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: kombi, mpv, noviteti, opel, vivaro, zafira life