0

PORODICA SE ŠIRI: Porsche predstavio 911 Cabriolet

Kako je i najavljeno, nakon Coupe verzije, polako se pojavljuju i ostali “članovi porodice” novog Porsche 911, te je danas svetlo dana ugledao Cabriolet

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Iako definitivno nije doba za ovakav tip automobila, barem kada je severna Zemljina hemisfera u pitanju, no Porsche je upravo predstavio Cabriolet verziju nove generacije modela 911.

pročitaj još

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Kako je saopšeno, i 911 Cabriolet će startovati u verzijama Carrera S i Carrera 4S, odnosno sa 3,0-litarskim turbo benzincem od 450 konjskih snaga i pogonom na zadnje, odnosno sva četiri točka (4S verzija).

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Ubrzanje od 0 do 100 km/h deklarisano je na 3,6 sekundi kod 911 Carrera 4S Cabriolet, i to sa opcionim Sport Chrono paketom, dok S verzija do “stotke” stiže jednu desetinku kasnije. Maksimalna brzina iznosi 305 km/h…

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Vizuelno, jedina razlika u odnosu na Coupe jeste u krovu, koji je platneni, tzv. soft-top, a sklapa se i rasklapa za samo 12 sekundi, i to u vožnji, pri brzinama do 50 km/h. Za sada nije poznato koliko je Cabriolet verzija, zbog neophodnih ojačanja, teža u odnosu na Coupe.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Porsche je već objavio i cenu za 911 Cabriolet, te će tako Carrera S Cabriolet koštati 134.405 evra dok će za 4S verziju morati da se izdvoji gotovo 8.000 evra više, odnosno 142.259 evra.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 911 cabriolet, Carrera, noviteti, porsche, turbo