0

Godišnja skupština Oldtajmer kluba Beograd

Naš najveći, najagilniji i najaktivniji klub starovremenskih vozila Oldtajmer klub Beograd održao je nedavno svoju godišnju skupštinu za 2018. godinu na kojoj je analizirana prethodna godina

Foto: Ljubomir Ivanović

Foto: Ljubomir Ivanović

Skupštinu, koja je održana u  u garaži Zorana Trpkovića,  otvorio je sekretar kluba Marko Ilić, a zatom se članovima obratio i predsednik kluba Bora Nastasić. Govoreći o radu u protekloj godini predsednik je istakao, da za razliku od ostalih klubova kod nas koji organizuju, uglavnom, po jedan skup godišnje, Oldtajmer klub Beograd je organizovao i učestvovao u čitavom nizu događaja vezanih za istorijska vozila.

pročitaj još

  Na sajmu automobila, klub je učestvovao po sedmi put, redovni su gosti opštine Zvezdara u Noći muzeja, izlagali su vozila na Kalemegdanu u okviru gradske manifestacije, organizovali su V memorijal Saita Hadžića kod Miloševog konaka, organizovali su nekoliko revijalnih relija po Srbiji, organizovali su celovečernji događaj sa američkim automobilima na platou ispred Muzeja istorije Jugoslavije, sa američkom muzikom, bili ispred opštine Rakovica, ispred skupštine grada Beograda uveličali obeležavanje 100. godišnjice primirja u I Svetskom ratu, bili na prestižnoj manifestaciji 24 časa elegancije, obezbedili vrlo lepe prsluka, majice i kačkete za članove kluba, štampali izvanredan kalendar za 2019. godinu, itd.

  Foto: Ljubomir Ivanović

  Foto: Ljubomir Ivanović

  Za odlazak na najpoznatiji sajam starovremenskih vozila u Evropi, sajam u Padovi, članovi kluba su napunili ceo autobus. Puno aktivnosti u 2018. godini, reklo bi se vrlo uspešnih. Marko Ilić je zatim podsetio članove da je pred njima u narednom periodu izbor novog rukovodstva kluba i da svi članovi treba da razmisle o kandidatima. Govoreći o novom Savezu klubova istorijskih vozila, drugom kod nas, čiji je član i Oldtajmer klub Beograd, rekao je da su u toku aktivnosti oko učlanjenja u svetsku federaciju nacionalnih saveza istorijskih vozila – FIVA.

  Oldtajmer klub Beograd je svoj prvi skup organizovao 2004. godine, ali je zvanično registrovan 2009. godine, pa je Bora Nastasić najavio početkom 2019. obeležavanje malog jubileja, 10 godina kluba. Iako klub nije strog po pitanju aktivnosti svojih članova, posebno su pohvaljeni za svoje zalaganje Nikola Cadillac, Dragan Markušev, vlasnik muzeja motocikala u Pančevu, Sale Amazon, Vlada Đurić…

  U 2019. pred klubom je puno aktivnosti, među najvažnijima je, kako je istakao Bora Nastasić, pronaći nove sponzore koji će pomoći buduće aktivnosti kluba.

  Ljubomir Ivanović

  chats-viber-ts

  Tagovi: beograd, domaće, oldtajmer, skupština, starovremenska vozila