0

EVOLUCIJA: Lamborghini Huracan Evo

Lamborghini je predstavio unapređeni model Huracan, koji sada, nakon opsežne restilizacije i modernizacije, nosi i oznaku Evo

Foto: Lamborghini

Foto: Lamborghini

Jedan od prvih noviteta u 2019. godini, ako se tako može nazvati, budući da je ovo više opsežna restilizacija, jeste Lamborghini sa modelom Huracan Evo. Kako i samo ime govori, u pitanju je evolucija postojećeg modela, koji je vizuelno i tehnički sličan dosadašnjem, ali naravno, unapređen u skladu sa željama kupaca i kretanjima na tržištu.

pročitaj još

  Foto: Lamborghini

  Foto: Lamborghini

  Najveći napredak napravljen je na polju aerodinamike, nakon iskustava sa Huracan Performante, te je Huracan Evo sada dobio novi prednji odbojnik sa većim usisnicima za vazduh i integrisanim spliterom. Ispred zadnjih točkova nalaze se nešto drugačiji usisnici za hlađenje motora, dok su pozadi sada dve velike izduvne cevi, podignute gotovo na sredinu “zadnjice”.

  Foto: Lamborghini

  Foto: Lamborghini

  Huracan Evo se može pohvaliti i nešto snažnijim 5,2-litarskim V10 motorom, koji nakon “injekcije” od 30 KS sada raspolaže sa 640 “konja” i 600 Nm obrtnog momenta, koji su dovoljni da novajlija do 100 km/h stigne za svega 2,9 sekundi (0,3 s brže nego ranije), dok mu do 200 km/h treba devet sekundi. Maksimalna brzina deklarisana je na nešto preko 320 km/h.

  Foto: Lamborghini

  Foto: Lamborghini

  Pored revidirane aerodinamike i veće snage, Huracan Evo se može pohvaliti i LDVI sistemom, odnosno Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata, koji kontroliše gotovo sve aspekte vozne dinamike. Senzori prate ubrzanje, naginjanje, propinjanje i sva ostala odstupanja od idealnog položaja, te u skladu sa odabranim programom, “pomažu” vozaču da iz automobila izvuče maksimum.

  Foto: Lamborghini

  Foto: Lamborghini

  Kako je najavljeno iz Lamborghinija, prvi primerci biće isporučeni tokom proleća ove godine, a cena bez poreza startuje od 185.000 evra…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: huracan evo, lamborghini, noviteti, v10