0

UŠMINKAVANJE: Maserati Quatroporte i Ghibli za 2019. godinu

Eminentna italijanska marka Maserati, čiji je zaštitni znak čuveni trozubac, za modelnu 2019 godinu revidirala je tandem sportskih limuzina Ghibli i Quatroporte

Foto: Maserati

Foto: Maserati

Restilizovani Quatroporte je dobio novi odbojnik i preobilkovanu masku sa aktivnom rešetkom hladnjaka, čime je pored ulepšanog izgleda poboljšana i aerodinamika sa koefocijentom optpra vazduhu 0,28 Cd. Novost su i „ful“ LED svetla sa tri režima rada za grad, magistralni put i auto-put.

pročitaj još

  Foto: Maserati

  Foto: Maserati

  Eksterijer je osvežen i novom paletom boja (ukupno deset), dok unutrašnjost krasi redizajnirana ručica osmostepenog automatskog menjača, kao i unapređeni infotejnment sistem MTC+ sa ekranom od 8,4 inča sa jačom rezolucijom.

  Foto: Maserati

  Foto: Maserati

  Dostupno je nekoliko pogonskih verzija, od standardne, preko sportske GTS, do luksuzne Gran Lusso sa dva komforna sedišta pozadi.  Od pogonskih agregata u opticaju su beniznski motori sa twin-turbo tehnologijom, pa tako osnovni Quatroporte sa 3,0-litarskim V6 agregatom raspolaže sa 350 KS, snažniji Quatroporte S oslobađa 430 KS, dok top verzija Quatroporte GTS sa V8 motorom broji 430 KS.

  Foto: Maserati

  Foto: Maserati

  Pored standarnog zadnjeg pogona, dostupan je Q4 pogon kod snažnijih verzija. Ljubitelji dizela nisu zapostavljeni jer je u ponudi i dalje 3,0-litarski „naftaš“ sa 275 KS. Slične estetske i funkcionalne korekcije, spolja i unutra, primenjene su i kod manjeg modela Ghibli.

  Uroš Dedić/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: ghibli, Maserati, noviteti, quatroporte, restilizacija