0

Porsche predstavio Touring verzije modela 718 Cayman i 718 Boxster

Porsche je upravo predstavio Touring verzije svojih modela 718 Cayman i 718 Boxster, koje se pozicioniraju između osnovnih i S verzija pomenutih modela

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Ponuda modela 718 Cayman i 718 Boxster upravo je postala bogatija budući da je Porsche predstavio „T“ (Touring) verzije pomenutih modela, koji će se pozicionirati između „običnih“ i S verzija ovih automobila.

pročitaj još

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Pomenute modele pokreće 2,0-litarski turbo bokser od 300 konjskih snaga, koji se nalazi i u osnovnim verzijama, „uparen“ sa 6-stepenim manuelnim menjačem. Razlika u odnosu na osnovu verziju jeste u unapređenom podvozju i činjenici da je oslanjanje „spušteno“ za 20 mm.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Tu su i novi „dinamički“ nosači menjača, kao i aktivni nosači motora, Porscheov sistem vektorisanja obrtnog momenta između točkova sa mehaničkim „šper“ diferencijalom, a opciono je umesto manuelnog dostupna PDK transmisija sa dvostrukim kvačilom.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Automobili su opremljeni Sport Chrono paketom, poseduju titanijum sive naplatke od 20 inča kao i hromirane dvostruke izduvnike, a ono što je interesantno jeste da u cilju uštede na masi, nemaju infotainment sistem, na čijem se mestu nalaze pregrade za ostavljanje stvari, ali je opciono sistem dostupan, i to bez doplate.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Porsche je objavio i cene za ova dva modela, koje kreću od 63.047 evra za Cayman T, dok je za Boxster T neophodno izdvojiti 65.070 evra (u Nemačkoj).

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 718 cayman t, boxster t, noviteti, porsche, touring