0

KINEZI U OFANZIVI: Električni Nio ES6 kreće sa prodajom

Veliku popularnost električnih vozila kineska kompanija NextEV iskoristila je da predstavi treći model u svojoj gami – kompaktni SUV Nio ES6, koji je ovih dana već moguće poručiti

Foto: Nio

Foto: Nio

Kineska auto-kompanija NextEV, koja je pre par meseci javnosti postala poznata po svom električnom hipersportskom automobilu Nio EP9, snage gotovo 1400 „konja“, ovih dana nastavlja da impresionira predstavljanjem novog modela Nio ES6.

pročitaj još

  Foto: Nio

  Foto: Nio

  U pitanju je takođe električno vozilo, ovaj put kompaktni SUV u klasi Audija Q5, sa pogonom na sva četiri točka, koji je već sada dostupan za porudžbine, doduše, samo na kineskom tržištu. Inače, ovo je verzija sa pet sedišta, dok je „sedmosed“ ES8 već krenuo sa prodajom sredinom godine.

  Foto: Nio

  Foto: Nio

  Kupcima su na raspolaganju dve verzije – Standard i Performance. ES6 Standard dolazi sa dva elektromotora od 220 KS, što mu obezbeđuje ubrzanje do 100 km/h za 5,6 sekundi, i autonomiju od oko 400 km sa baterijama od 70 kWh, odnosno 500 kilometara sa baterijama kapaciteta 84 kWh.

  Foto: Nio

  Foto: Nio

  Zadnje točkove ES6 Performance verzije pokreće isti elektromotor od 220 „konja“, ali su prednji zato pojačani elektromotorom od 325 KS, koji pruža „sprint“ do 100 km/h za 4,7 sekundi, dok deklarisana autonomija sa baterijama od 84 kWh iznosi nešto preko 500 kilometara.

  Foto: Nio

  Foto: Nio

  Nakon pomenutih modela, kompanija NextEV, odnosno Nio, kako se sve više prezentuje, planira da predstavi svoj četvrti model – limuzinu ET7, koja će premijeru imati već naredne, 2019. godine.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: es6, ev, kina, nio, noviteti, suv