0

Pretpremijera BMW Serije 3 u Beogradu

Juče je u Beogradu predstavljen jedan od najpoželjnijih automobila BMW game – BMW Serije 3. Ovaj model, prodat u više od 15 miliona primeraka širom sveta, u svojoj sedmoj generaciji stiže na naše tržište početkom naredne godine

Foto: BMW Srbija

Foto: BMW Srbija

Novu BMW Seriju 3 odlikuju potpuno nove interpretacije tradicionalnih dizajnerskih elemenata poput “Hofmeister kink”, bubrega i farova. Promene u enterijeru ostavljaju, takođe, veliki utisak. Enterijer nosi najnovije elemente opreme među kojima su nove kontrole klima uređaja i farova.

pročitaj još

  Foto: BMW Srbija

  Foto: BMW Srbija

  Najviše pažnje privlači nova postavka centralnog informacionog ekrana od 10,25 inča koji se nadovezuje na instrument tablu. Kvalitet materijala i izrada svakog elementa unutrašnjosti je na najvišem nivou ikada u BMW Serije 3.

  Foto: BMW Srbija

  Foto: BMW Srbija

  Novi sistem oslanjanja sa novim tipom amortizera zadržaće BMW kao lidera u segmentu kada je u pitanju dinamika vožnje. Automobil je porastao 7 centimetara po dužini u odnosu na prethodnika, a lakši je 50 kg. U opcionalnoj opremi dostupni su i laserski farovi. Na prvi pogled dizajn ovog automobila potencira njegov sportski karakter.

  Foto: BMW Srbija

  Foto: BMW Srbija

  Bočnim stranama vladaju dve jednostavne linije koje se podižu ka nivou kvaka, a na zadnjem delu automobila uočljiv je minimalistički stil u kome preovladavaju svetla u obliku izduženog latiničnog slova L, dok se posebno ističu pravi, funkcionalni završeci izduvnog sistema povećanih dimenzija.

  Foto: BMW Srbija

  Foto: BMW Srbija

  Akustika je poboljšana te je sada zvučna izolacija vetrobrana standard, a opciono je dostupna i za prednja bočna stakla. Dimenzije šibera povećane su dužine za 100mm. Kupcima su dostupna četiri linije opreme – Advantage, Sport Line, Luxury Line i M-Sport Line.

  Foto: BMW Srbija

  Foto: BMW Srbija

  Postoje tri paketa instrument table i centralnog informacionog displeja – Live Cockpit, Live Cockpit plus i Live Cockpit Professional – tako da je moguće poručiti i tradicionalne okrugle instrumente, ali i novi interfejs ID7 sa multifunkcionalnom instrument tablom – ekranom od 12.3 inča.

  Foto: BMW Srbija

  Foto: BMW Srbija

  Live Cockpit Plus podrazumeva analognu instrument tablu sa ekranom od 5.7 inča i centralni informacioni ekran od 8,8 inča koji je osetljiv na dodir dok Live Cockpit plus podrazumeva multifunkcionalnu instrument tablu – ekran veličine 12.3 inča i centralni informacioni ekran velićine 10.25”.

  Foto: BMW Srbija

  Foto: BMW Srbija

  Navigacija dolazi u oba paketa s tim što Professional ima i iDrive kontroler sa funkcijom unosa teksta i Inteligent voice assistant. “Head up” display, koji je za 75% veći nego kod prethodnika, dostupan je uz obe varijante – Live Cockpit Plus i Live Cockpit Professional. Sistemi asistencije u vožnji su na nivou novog BMW X5 sa “Reversing assistant” sistemom i automatskim isparkiravanjem.

  Foto: BMW Srbija

  Foto: BMW Srbija

  Startni modeli su 320d i 330i (190 KS odnosno 252 KS), a slede 318d, 330d, 320i. Krajem 2019. očekuju se 340i i 330e. Osnovna cena u Srbiji modela BMW 320d iznosi 36.990 evra.

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: beograd, bmw, domaće, prodaja, serija 3, srbija